Het verhaal achter I’ll Write A Song For You

Delen

Op de Radio is de Top 2000 al lekker bezig en zoals elk jaar stuur ik altijd een bijdrage van maar liefst 40 nummers. Elk jaar neem ik toch weer andere nummers maar er zijn altijd wel een aantal hetzelfde zoals Queen en The Eagles. Men verwacht dat ik disco, soul of funk nummers in de lijst zet maar dat is niet waar. Er komen, natuurlijk, altijd wel een aantal daarvan voorbij. Dit jaar heb ik een vrij onbekend nummer van Earth, Wind & Fire genomen met I’ll Writh A Song For You. Want op dit nummer zit een verhaal. En het verhaal ging zo. Jaren geleden hoor ik het nummer op de radio en omdat ik al een fan was van de groep wilde ik dat nummer in mijn bezit hebben. Maar wat ik ook probeerde kreeg ik deze track nooit in mijn bezit. zeker acht jaar later zij een collega tegen mij waarom ga je niet naar de centrale bibliotheek in het centrum van Rotterdam. Die heeft meer dan een half miljoen cd’s en misschien kan je hem daar vinden. Ik wist toen nog niet dat het nummer van Earth, Wind & Fire was of van Phillip Bailey. Het laatste ging ik toch weer op zoek. Vlak voordat ik met men collega zou meerijden hoorde ik het nummer op Sky Radio. Het nummer werd abrupt gestopt omdat er een spookrijder was gesignaleerd en de nieuwslezer zijn werk nummer het was en van wie. Dit was geen toeval want toen ik in de bibliotheek was gearriveerd haalde ik hem zo uit de bak. Dit was echt geen toeval meer en heb het nummer nu in mijn bezig. Ook dit onbekende nummer van de groep heb ik ingezonden in de Top 2000 lijst. Hij zal waarschijnlijk nooit in de Top 2000 komen maar kon het toch niet laten het niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up