Interview met Jeffrey Osborne

Spread the love

Jeffrey Linton Osborne (geboren op 9 maart 1948) is een Amerikaanse funk en R & B-muzikant, songwriter, tekstschrijver en voormalig leadzanger van de band, L.T.D.

Osborne werd geboren in Providence, Rhode Island. Hij is de jongste van 12 kinderen en maakt deel uit van een muzikaal gezin. Hij heeft vijf broers en zes zussen, van wie sommigen een loopbaan in de muziek hadden (zijn broer Billy was een L.T.D-bandlid). Osborne’s vader, Clarence “Legs” Osborne, was een populaire trompettist die speelde met Lionel Hampton, Count Basie en Duke Ellington en stierf toen Osborne dertien was. Osborne begon zijn muziekcarrière in 1970 met een band genaamd Love Men Ltd., die later bekend zou worden als L.T.D. De band nam hit-singles op zoals “(elke keer dat ik me omdraai) weer verliefd”, “Concentreer je op”, “Love Ballad” en “Vasthouden aan (wanneer liefde voorbij is)”. In eerste instantie was Osborne een drummer die zijn zangpartijen met zijn broer Billy deelt, maar in 1978 werd hij de primaire hoofdvocalist van de groep. Hij en Billy verlieten beiden L.T.D. begin 1980 om een ​​solocarrière te starten. Zijn solo-succes omvat vijf gouden en platina-albums.

In 1982 bracht Osborne zijn titelloze debuutalbum uit, met twee hit-singles, “On the Wings of Love” en “I Really Do not Need No Light”, met respectievelijk een piek van # 29 & # 39 op de pop-up. Dit werd volgend jaar opgevolgd door Stay with Me Tonight, zijn eerste gouden album (dat later de status van platinaalbum bereikte), dat nog eens twee hits voortbracht: “Do not You Get So Mad” (# 25) en het titelnummer (# 30). “Stay with Me Tonight” (april 1984, # 18) en “On the Wings of Love” (juni 1984, # 11) bereiken de UK Singles Chart.

In 1985 schreef hij de tekst van de hit ‘All-in-once’ van Whitney Houston (muziek van Michael Masser). Hij verscheen in 1985 op de USA voor de fondsenwervingsingle “We Are the World”. Later verscheen hij op Celebrity Duets in 2006 en voerde hij “On The Wings Of Love” uit met Alfonso Ribeiro. Osborne leende zijn vocalen aan het themalied van de soap, Loving, van 1992 tot 1995 [1], evenals het eerste seizoenthema voor de Kirstie Alley-komedie Veronica’s Closet
Osborne had nog twee gouden albums, Do not Stop en Emotional, waarvan de laatste zijn hoogste hit solo hit had, “You Should Be Mine (The Woo Woo Song)”, die in 1986 piekte op # 13.

Het jaar erop had Osborne de hoogste hit van zijn carrière, duetten met Dionne Warwick op ‘Love Power’, die op de Billboard Hot 100 de # 12 bereikte en ook de Adult Contemporary singles-hitlijst bereikte. Dit was een keerpunt in zijn popsucces, toen zijn albums en singles steeds lager en lager in de hitlijsten kwamen te liggen. Osborne’s single uit 1988 “She’s on the Left” zou zijn laatste Hot 100-inzending zijn, evenals zijn enige # 1 R & B-hit.

Na het scoren van nog twee substantiële R & B-hits aan het begin van de jaren negentig, “Only Human” en “If My Brother is in Trouble”, zou Osborne de rest van het decennium in de hitlijsten ontbreken.

In het nieuwe millennium keerde hij terug met een reeks albums die, hoewel hij ver van het succes dat hij in de jaren tachtig genoot, hem terugbracht naar R & B-radio voor volwassenen, waarbij hij bescheiden hitlijsten als “Rest of Our Lives” scoorde (# 75, 2003) en zijn cover van Barbara Masons klassieker “Yes, I’m Ready” (# 64, 2005).

In 2008 zong Osborne het volkslied voor Game 4 van de NBA Finals in het Staples Center in Los Angeles, een prestatie die hij herhaalde in 2009, voor Game 1 van de 2009 NBA Finals, en ook opnieuw in 2010 voor Game 1 van de NBA Finals, allemaal in het Staples Center in Los Angeles. Hij speelde ook het volkslied voorafgaand aan Game 3 van de 1988 World Series, een prestatie die hij twee jaar later herhaalde in Game 3 van de 1990 Series, beide in het Oakland Alameda County Coliseum in Oakland, Californië. Hij zong ook regelmatig het volkslied voor de spelen van Hartford Whalers.

Op 1 maart 2010 verscheen Osborne in The Bachelor: On the Wings of Love-seizoensfinale, “After the Final Rose”, en zong zijn hit “On the Wings of Love” terwijl bachelor Jake Pavelka naar de dansvloer ging met zijn nieuw aangekondigde verloofde, Wenen Girardi

Biografie met dank aan The Official Website van Jeffrey Osborne

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media