Mavis Staples De soul- en gospellegende staat in Theater Carré

Spread the love

Mavis Staples werd in de jaren vijftig bekend als het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie ‘The Staples Singers’, één van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel.
 
Sinds de jaren zestig timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot de dag van vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen in haar muziek. Ze werkte samen met legenden als Prince, Bob Dylan en Curtis Mayfield, maar ook met moderne grootheden als Gorillaz, Arcade Fire, Nick Cave en Wilco-frontman Jeff Tweedy.

Nieuw album ‘Live in London’
Mavis Staples brengt op 8 februari 2019 een nieuw album uit. ‘Live in London’, dat is opgenomen in Londen Union Chapel, is haar eerste liveopname na ruim 10 jaar en door Mavis Staples zelf geproduceerd. Op de plaat laat Staples horen dat haar geest op 79-jarige leeftijd nog altijd even strijdlustig is en haar stem, in al zijn verweerdheid, nog even krachtig. In het nummer ‘No Time For Crying’ (‘we’ve got work to do’) refereert de Amerikaanse soulzangeres naar de huidige vluchtelingen crisis en roept ze op tot actie, net als de Staples familie dat in de tijd van de vrijheidsbeweging deed.

Donderdag 27 Juni 2019 – Theater Carré

tickets 39,20 – 64,96 euro

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

  • Amstel 115-125
  • 1018 EM Amsterdam

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media