Betty Wright – Eén van de grande dames van de soul

Spread the love

Soulzangeres Betty Wright is geboren voor de muziek. Ze begon in een gospelkoor toen ze drie was. Op haar dertiende bracht ze haar eerste plaat uit en nog voor ze achttien werd had ze haar eerste gouden plaat voor ‘Clean Up Woman’. Ze werd (en wordt nog steeds) gezien als de “Queen of the Miami Sound”: Soul met lekker veel Caribische funk erin.

Gedanst zal er worden! Door haar grensverleggende werk gedurende haar carrière is Wright uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde namen in de soul. Maar ze is verre van een diva: Betty heeft er keihard voor gewerkt. Ze had een eigen label (Mrs. B Records) en ze was mentor voor artiesten als Joss Stone en Gloria Estefan. Ze werkte samen met The Roots, Snoop Dogg, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Dat ze wordt gesampled door de grote sterren van nu, zoals Beyoncé, DJ Khaled en Chance The Rapper, zegt wat dat betreft genoeg. Deze vrouw ís muziekgeschiedenis.

Paradiso, Amsterdam

Dinsdag 23 juli

36,00 Euro

Weteringschans 6-8

1017 SG Amsterdam

Woensdag 24 juli 2019

34,40 euro

013 Poppodium
Veemarktstraat 44
5038 CV Tilburg

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media