Peabo Bryson: “I’m Getting Stronger By The Day”

Spread the love

Soul-muziekfans over de hele wereld hebben gebeden voor de grote Peabo Bryson sinds vorige week werd aangekondigd dat hij een hartaanval had gehad. Het was dus geweldig nieuws om zijn post vanmorgen op zijn Facebook-pagina te zien, waar hij samen met zijn kind in een ziekenhuisstoel zit:

BEDANKT aan jullie allemaal voor het bij elkaar komen en bidden voor mij !!! Ik weet en begrijp dat we een keuze hebben in deze wereld en dat ik iedereen het meest nodig had, dat iedereen bij elkaar kwam en een gebed voor mijn gezondheid zei en daarvoor … ik DANK U met een vol hart van liefde en mijn familie DANK aan Jij ook!! Ik word elke dag sterker! We zullen doorgaan met het sturen van de beste gedachten en gebeden naar Peabo, terwijl hij doorgaat met zijn herstel. De legendarische soulballadeer Peabo Bryson heeft volgens Atlanta Fox 5 een hartaanval gehad in zijn huis in Atlanta. Bryson was naar verluidt met spoed naar het ziekenhuis in Atlanta afgevoerd, waar het snelle werk door het medische team heeft geleid tot een stabiele toestand en een groot optimisme voor een snel herstel. Een vertegenwoordiger van Bryson vertelde Fox 5 dat Mr. Bryson wakker en ontvankelijk is. Zijn Facebook-pagina heeft de tag #PrayForPeabo gepost. Bryson, geboren in South Carolina, heeft sinds het begin van de jaren 70 een ongelooflijk lange carrière opgebouwd. Terwijl hij begin twintig was, werkte hij met de band van producer Michael Zager (“Let’s All Chant”) en nam hij op als soloartiest tijdens het schrijven met andere artiesten in Bang. / Bullet-records zoals Paul Davis.

Zijn debuut in Bullet Records, Peabo, was een gematigd succes en bevatte een opmerkelijk nummer, “Just Another Day” (een dode ringer voor de spinners ‘”How Could I Let You Get Away”). Het was zijn volgende album, Reaching for the Sky (en zijn vaak bedekte hit “Feel The Fire”), waarmee Peabo naar de top van de mannelijke R & B-vocalistenklasse kwam. Zijn vervolg, de zijwind van 1978, verstevigde die positie en gaf hem zijn grootste hit tot nu toe: “I’m So Into You.” In beide albums demonstreerde hij zichzelf als een soepele soul-balladeer en een solide schrijver, met zijn rijke bariton die zich voornamelijk rond ‘stille storm’-materiaal wikkelde. 1979 bracht een zeer goed duetalbum met Natalie Cole, de eerste van een aantal duet-partners met wie hij zou werken, en een gematigde crossover-hit, “Gimme Some Time.”

Na het minder succesvolle Paradise-album in 1980, deed Peabo een verrassende stap en publiceerde een album met niet eerder uitgebracht materiaal uit zijn Bang-dagen, Turn the Hands of Time. Hoewel het enkele goede nummers bevatte, werd het zijn tweede teleurstellende solo-verkoop op rij. Nu Peabo de R & B-verkopen slinkt en vrijwel geen zicht heeft op de hitlijsten, heeft Capitol Records een succesvolle poging gedaan om een ​​groot crossover-succes te behalen voor zijn volgende release. I Am Love bevatte, terwijl het nog steeds stevig in de wereld van de soulmuziek zat, ‘Let the Feeling Flow’, Peabo’s eerste cross-over hit.

En zijn duetalbum uit 1983 met Roberta Flack, de pure volwassen hedendaagse Tonight I Celebrate My Love, blies het dak af, leverde vier hits op en bracht hem naar een leidende rol in de AC-markt. Dit cross-over succes had echter een prijs, omdat het toenemend volwassen popgeluid van zijn platen (vooral de singles) zijn oude soulmuziekbasis bedreigde. Dit ging verder met zijn volgende album, Straight From the Heart (zijn eerste op Elektra Records), een cross-over smash met het nummer één popnummer van het jaar, Michael Massers ‘If Ever You’re In My Arms Again’. Bryson bleef nog vele jaren albums uitbrengen, maar vond weinig succes in zowel de R & B- als de pop-hitlijsten, omdat zijn materiaal minder onderscheidend en overtuigend werd. Toen vond zijn carrière een onverwachte impuls: in 1991 bracht hij de single “Can You Stop the Rain” uit, betwistbaar het beste nummer van zijn carrière en zijn eerste # 1 R & B-hit in verschillende jaren. Het verankerde een solide album met dezelfde naam. Hij sloeg toen de top van de pop-hitlijsten tweemaal over thema’s van twee opeenvolgende geanimeerde inslagen van Disney, “Beauty and the Beast” (met Celine Dion) en “A Whole New World” (van Aladdin), met Regina Belle. Terwijl de grote hits vertraagden in de nieuwe eeuw, bleef Bryson opnemen en tourde hij regelmatig.

Vorig jaar scoorde hij een verrassingshit met Jam & Lewis op het album Stand For Love, een geweldig album dat ook een # 1 UAC-hit bezat. Het zou moeilijk zijn om een mannelijke artiest te vinden die tijdens zijn carrière als Peabo Bryson zo veel omheiningen heeft overspannen – van R & B tot pop tot smooth jazz tot theater – terwijl hij altijd een consistente identiteit heeft als een zachte, romantische balladeer. Hij bezit ongetwijfeld een van de grootste stemmen van zijn generatie en heeft voortdurend zelfs minder dan stellair materiaal op een hoger niveau gebracht. En in het proces heeft hij terecht miljoenen fans verzameld die uitkijken naar zijn releases meer dan vier decennia nadat hij begon. SoulTrackers zal bidden voor een volledig en snel herstel voor Peabo Bryson en in de hoop dat hij binnenkort weer op het podium zal zijn.

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Social Media