Piece Of A Dream komt met nieuwe single

Spread the love

Smooth jazz lijkt de laatste jaren een beetje van haar glans verloren te hebben … en het is moeilijk te zeggen waarom; maar als je hoopt op wat echte old school smooth jazz zoals het vroeger was, dan zou je het slechter kunnen doen dan het nieuwe album van PIECES OF A DREAM uitzien.

In wezen een duo – jeugdvrienden, pianist James Lloyd en drummer Curtis Harman – de Philly-band heeft consequent geleverd sinds de oprichting in 1976 en hun nieuwe 10-tracker, ‘On Another Note’ handhaaft hun kwaliteit. De muziek op ‘On Another Note’ tekent alle vereiste smooth jazz-boxen. Er zijn veel grote, op soul gebaseerde grooves zoals het titelnummer en ‘Kicking And Screaming’ met een vintage Tower of Power-gevoel. Dan zijn er de verplichte Latijnse momenten – de wilde en pittige ‘A Pieces Fiesta’ en het zachtere ‘Images Of Piece’. Alle geweldige smooth jazz-sets hebben ook hun rustige stormmomenten nodig en er zijn er hier twee – ‘Smooth Dreams’ en ‘Take Me There’. Soul buffs scannen albums vaak zo voor een stem en hier zullen ze een beetje teleurgesteld zijn. Er is één stem – de soulvolle groove die ‘Real To Me’ is, maar de vocale input is minimaal – alleen het refrein schreeuwt het uit. Toch, zoals we hebben gedacht … zoals alles hier – een klassiek, soepel jazzgeluid. Piece Of A Dream; ‘On Another Note’ uitgebracht op Shanachie op 24 mei.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media