Interview met Kenny Lattimore

Spread the love

Geprezen door de New York Times als een “moderne soulman”, heeft Grammy Award-genomineerde singer / songwriter Kenny Lattimore een Top 10-hit neergezet met “Love Me Back”. De eenvoudige feel-good track was de hoofdsingle van Lattimore’s zevende R & B solo album, Anatomy of a Love Song. Het project was de eerste release van eOne Music-gedistribueerde Sincere Soul Records van de zanger. Zegt Lattimore, wiens signatuur “For You” meteen een top 10-hit werd: “Dit project brengt alle muzikale elementen samen van nummers waar ik in de loop der jaren van hield. Van break-up- en make-upliedjes tot de hoogte- en dieptepunten-ik wilde zeker weten dat dit album iedereen op mijn reis terug naar de liefde raakte … Lees meer Lattimore keerde onlangs ook terug naar zijn roots in gospelmuziek met de release van “A Kenny Lattimore Christmas.”

Het verbluffende 11-song vakantieproject werd gemaakt met de multi-Grammy, Stellar & Dove Award winnende producer Aaron Lindsey en bracht hem een ​​# 3 albumpositie in de Billboard Gospel Charts. “Dit album was zo vervullend omdat het me in staat stelde verschillende genres van muziek te zingen met een evangelie / inspirerende boodschap die mijn muzikale doel complimenteerde: spreken tot de harten van vrouwen en de geesten van mannen die hen in liefde aanmoedigden.” Lattimore groeide op in Washington, DC, en groeide op met gospelmuziek en dergelijke R & B / pop-iconen als Chaka Khan, Marvin Gaye, Donny Hathaway en Stevie Wonder. Zijn eerste jaar op Howard University maakte plaats voor Lattimore en werd de leadzanger voor R & B-groep Maniquin. Ondertekend bij Epic bracht de groep de single “I Wanna Ride” uit, geproduceerd door Charlie Wilson, de Charlie Gapband. Lattimore verhuisde naar New York City als een solo-act en werd in 1995 ondertekend bij Columbia. Na een R & B-opleving die D’Angelo en Maxwell in zijn gelederen telde, bracht Lattimore een jaar later zijn debuut soloalbum uit. De titelloze, goudgecertificeerde set zorgde voor twee top 20 hits: “Never Too Busy” en de romantiek-klassieker “For You”, die piekte op nummer 6 in de R & B-hitlijsten. Naast de voor Grammy genomineerde ‘For You’ bevat Lattimore’s werk ook zijn veelgeprezen tweede album From the Soul of a Man en twee top-10 charting duet-albums met zanger Chanté Moore: Things That Lovers Do en het evangelie / R & B dubbel-cd ongedekt / bedekt.

Het laatste solo-project van Lattimore was het album Timeless uit 2008. Onderweg heeft de zanger Soul Train en Stellar Awards genomineerd, evenals de NAACP Image Award voor beste nieuwe artiest. Zijn genuanceerde vocalen hebben projecten vereerd van uiteenlopende kunstenaars, van Musiq Soulchild en Rachelle Ferrell tot Nancy Wilson en Brian Culbertson. Deze prestigieuze lijst bevat ook Kanye West, die “Lately” van Lattimore sampelde voor het nummer “I’m in It” van West’s nummer 1 album Yeezus. Fans over de hele wereld zullen blij zijn te weten dat de huidige release van Mr. Lattimore “Kwetsbaar, geleid door de singles” Push “en” Stay On Your Mind “nu beschikbaar is. Dit album blijft dezelfde zwoele stem laten horen, vergezeld van een scala aan zoete harmonieën en gedenkwaardige melodieën die zeker zullen bijdragen aan de erfenis van authentieke R & B. met dank aan soulinterviews.com

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Social Media