Josh Hoyer & Soul Colossal komen met nieuw werk

Spread the love

SOUL COLOSSAL is een vijfkoppige band uit Lincoln, Nebraska. Het zijn Benjamin Kushner (gitaar), Blake DeForest (trompet), Mike Keeling (bas), Larell Ware (drums) en grote stemhebbende zanger JOSH HOYER. De spelers kwamen samen via hun wederzijdse liefde voor klassieke soul en funk – met name de geluiden van Stax, Motown, Muscle Shoals, New Orleans en Philadelphia.

Hun compromisloze toewijding aan die formule heeft de band veel werk opgeleverd en hun 2018 LP ‘Do It Now’ werd overal geprezen door soulkenners. Interessant genoeg wint een van de eerdere singles van de band nu volop aandacht en lucht. Het is ‘Parts Of A Man’ uit 2016 en het is een klassieke plaat van melodieuze, diepe soul. De vraag is zodanig dat het Britse label Izipho Records in samenwerking met Silver Street Records het op 7 “vinyl zal uitbrengen. Het goede nieuws is dat de vermeende B-kant net zo goed is (ik zou zeggen beter!).

Het is een topnummer van de bovengenoemde LP van de groep. Het nummer is het prachtige mid-tempo-uitje ‘Better Days’ … een positieve optelling van alles dat goed is aan geweldige moderne soul. Het komt in competitie met wat fantastisch trompetwerk van Blake DeForest. zei: “Deze mid-tempo groove is doordrenkt van het meest opmerkelijke hoorn arrangement en soleert aan deze kant van het laatste Tower Of Power album.” Opnieuw horen bevestigt dat alleen. De kers op de taart voor de twee kanten is de machtige krachtige, “kolossale” stem van Josh Hoyer. JOSH HOYER & SOUL COLOSSAL – PARTS OF A MAN / BETTER DAYS uitgebracht op 20 juni op Izipho Records

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media