“Jimmy Lee”, het nieuwe album van Raphael Saadiq

Spread the love

Na acht jaar afwezigheid en vele rapporten heeft Raphael Saadiq de aankomende release van zijn nieuwe album aangekondigd.

Verwacht op 23 augustus, Jimmy Lee, genoemd naar de overleden broer van Raphael Saadiq, is een zeer persoonlijk en muzikaal ambitieus album, dat inspiratie put uit zijn gevecht met verslaving en het feit oproept dat hij op het puntje van het scheermes leeft op zoek naar een plezier dat leidt tot pijn. Het werd volledig geproduceerd door Raphael Saadiq Raphael-Saadiq Jimmy Leeet bevat samenwerkingen met Brook D’Leau, Kendrick Lamar en Ali Shaheed Muhammad.

Jimmy Lee is een rijk en helder obscuur album, in zware rotatie op de platina Funk ★ U voor een paar dagen, zonder verband met Motowniaanse eerbetoon aan zijn laatste tests. Een schijf doorkruist door stralende funkstranden (“So Ready”, “Rikers Island” en “I’m Feeling Love” herinnerend aan de beste uren van D’Angelo), een evangelie-intermezzo (“Behoort tot God”), maar ook meer donkere sequenties vanwege zijn onderwerp, zoals blijkt uit de gebroken beats van “Glory in My Veins”, “Kings Fall” en het prachtige mid-tempo van “The World Is Drunk”.

Bekijk haar eerste single “Something Keeps Calling” met Rob Bacon. Raphael Saadiq in concert tijdens het Afropunk Paris festival op 14 juli.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media