Solo Album voor Phillip Bailey

Spread the love

Sonisch uniek, de hemelse falsetto-stem van Philip Bailey, met zijn onmiskenbare spookachtige kwaliteit, is al 47 jaar lang een belangrijk onderdeel van het geluid van Earth, Wind & Fire. Het was lange tijd de yin van de yang van de gladde bariton van Maurice White en hielp bij het definiëren van enkele van de grootste hits van de R & B-supergroep, waaronder ‘Fantasy’, ‘Reasons’ en ‘After The Love Has Gone.’ Van tijd tot tijd heeft Bailey zich echter als solo-artiest buiten de groep uitgedrukt. Hij debuteerde voor het eerst in 1983, toen hij zijn debuut-LP ‘Continuation’ uitbracht, en tot 2002, toen hij zijn negende solo-LP uitbracht, ‘Soul On Jazz’, nam hij op vrij regelmatige basis soloalbums op. Sinds dat album is hij echter al 17 jaar stil.

Nu keert de uit Colorado afkomstige zanger en percussionist echter terug met een gloednieuw solo-aanbod genaamd ‘Love Will Find A Way’, dat aanvankelijk een zelf gefinancierd project was, maar nu wordt uitgebracht door Verve Records op 21 juni. “Het werd eigenlijk aangewakkerd door mijn werk met mijn ‘night gig’ een paar jaar geleden,” onthult Bailey, wiens natuurlijke sprekende stem verrassend veel dieper is dan zijn hoge toonhoogte. “Ik noem Earth, Wind & Fire mijn dagelijkse optreden,” lacht hij, en voegt eraan toe: “Ik deed dingen met (jazz-toetsenist) Ramsey Lewis, en later besloot ik dat ik wat opnames van dat soort muziek wilde doen. mijn dochter en mijn zoon plus mijn art director kwamen met een concept om mee samen te werken met mensen met wie ik al relaties had, zoals (pianist) Chick Corea en (bassist) Christian McBride. ”

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media