Het ongepubliceerde album van Miles Davis ‘Rubberband’ is opnieuw uitgebracht

Spread the love

In 1985 verraste Miles Davis de muziekwereld met het verlaten van Columbia Records na 30 jaar samenwerking om zich bij Warner Bros aan te sluiten. Records. In oktober van dat jaar begon hij met het opnemen van het album Rubberband in Los Angeles in Ameraycan Studios, met producers Randy Hall en Daan Giles. In deze sessies begint Miles Davis aan een radicaal andere muzikale richting, waaronder funk en soulgrooves met de bedoeling Al Jarreau en Chaka Khan te werven. Het album wordt niet uitgebracht en Miles Davis neemt Tutu op in plaats daarvan, waardoor ongepubliceerde titels van Rubberband al meer dan 30 jaar blijven bestaan. Vorig jaar, fans van Miles Davis kon een preview van de verloren album van de legendarische trompettist met de release van de vier titels Rubberband EP verscheen in de Record Store Day en in digitale versie glimp. Rhino kondigt vandaag de release aan van de 11 nummers van het album Rubberband dat voor het eerst beschikbaar zal zijn op 6 september op cd-, vinyl- en digitale versies. Het album werd gecompleteerd door de originele producers – Hall and Giles – en Miles Davis ‘neef Vince Wilburn, Jr., die drums had gespeeld tijdens de opnames in 1985-86. De hoes van dit album wordt geïllustreerd door een origineel schilderij dat op dat moment is geschilderd door Miles Davis.

In 2017 – 32 jaar na de start van de opname Rubberband – Hall, Giles, en neef van Miles Davis Vince Wilburn, Jr., zich ertoe verbonden om dit album af te maken. De definitieve versie omvat de deelname van vele gasten, waaronder zangers Ledisi (genomineerd 12 keer voor de Grammy Awards) en Lalah Hathaway (dochter van de legendarische Donny Hathaway). Mijl Davis – die de trompet en keyboards op het album speelt – werd in de studio bijgestaan ​​door toetsenisten Adam Holzman, Neil Larsen en Wayne Linsey, percussionist Steve Reid, saxofonist Glen Burris en Wilburn, Jr. op drums. De sound engineer van de sessies was Reggie Dozier, de broer van Lamont Dozier’s, die een deel van de beroemde songwriters team van Motown Holland-Dozier-Holland was.

Track Listing

1.“Rubberband Of Life” – featuring Ledisi

2.“Paradise”

3.“So Emotional” – featuring Lalah HathawayMiles Rubberband

4.“Give It Up”

5.“Maze”

6.“Carnival Time”

7.“I Love What We Make Together” – featuring Randy Hall

8.“See I See”

9.“Echoes In Time/The Wrinkle”

10.“Rubberband”

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media