Er komt een Gold album van Shalamar

Spread the love

SHALAMAR wordt met veel liefde onthouden in Nederland voor het verlichten van zowel de hitlijsten als de dansvloeren in de late jaren ’70 en vroege jaren ’80. Het legendarische R & B- en disco-vocale trio pakte in totaal 18 hits uit het VK, te beginnen in 1977 met ‘Uptown Festival’ en eindigde in 1986 met een remixversie van een eerdere Top 10-hit, ‘A Night To Remember’. Tussendoor hebben ze ook ingebroken in de Top 10 met ‘I Can Make You Feel Good’, ‘There It Is’ en ‘Dead Giveaway,’ allemaal opgenomen voor het Solar-label van Dick Griffey.

Alle bovengenoemde nummers en meer kunnen worden gevonden op een nieuwe bloemlezing van het werk van de vocale trio genaamd ‘Gold’, waarvan de release samenvalt met de 40e verjaardag van de klassieke line-up van Howard Hewitt, Jody Watley en Jeffrey Daniel . Naast een 42-track 3-CD versie (die ook een schijf van 12-inch mixen bevat), zullen acht hoogtepunten uit de set ook beschikbaar zijn op een 180 gm goudkleurige vinyl LP.

‘Gold’ van Shalamar is vanaf 5 juli verkrijgbaar via de Crimson-opdruk van de Demon Music Group.

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Social Media