Mezzoforte bestaat 40 jaar en komt naar Nederland

Spread the love

Mezzoforte – Cultuurpodium Boerderij Zoetermeer

Eythor, Fridrik, Johann en Gulli zijn net 16 jaar wanneer ze Mezzoforte oprichten. Inmiddels bestaat de band uit IJsland veertig jaar en wordt Mezzoforte gerekend tot de top van de jazz/fusion scene. Door de jaren heen deelden de mannen het podium met o.a. Steps Ahead, Passport, Weather Report, Al Jarreau en Spyro Gyra. Het speelplezier spat er na veertig jaar nog steeds af!

Mezzoforte brengt in 1979 hun debuutalbum uit. In de beginjaren wordt er volop door de muzikanten geëxperimenteerd. Op hun vierde plaat “Surprise Surprise” (1982) krijgt de bekende Mezzoforte sound echt vorm: strakke grooves, catchy melodieën en spannende solo’s vormen een ijzersterk fundament. De hit ‘Garden Party’ zorgt voor hun internationale doorbraak en met dit nummer zet de band zich definitief op de kaart. In de jaren die volgen wordt het succes van deze hit niet meer geëvenaard. Op zich niet raar, want instrumentale wereldhits zijn sowieso schaars. Maar Mezzoforte blijft opnemen en vooral live spelen.

Datum: vrijdag 1 nov 2019
Zaal: CreativeColors Zaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Voorverkoop: 31,25
(incl. servicekosten)

Dagkassa: 32,-

Kaarten

Cultuurpodium Boerderij
Amerikaweg 145
2717 AV Zoetermeer
Nederland

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media