Interview van Angie Stone uit 2016

Spread the love

Als Angie Stone haar zin had, zou ze naast elk van haar fans gaan zitten en haar hart en ziel uitstorten. Ze zou hen bekrachtigen met zuurverdiende wijsheid; lessen geleerd van haar eigen verdriet en geluk, fouten en triomfen die haar droegen tot drie Grammy Award-nominaties, twee Soul Train Lady of Soul Awards en vier Top 10 R & B-albums (waarbij haar The Art of Love & War helemaal terugging naar nummer een). En met haar nieuwe album, Rich Girl¸, heeft de neo-soul-songwriter dat precies gedaan, met een krachtige intieme verzameling nummers die zich om je heen wikkelen als een warme omhelzing vol liefde en mededogen, kracht en humor … Lees meer

“Ik heb de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het werken met andere mensen, met hen schrijven, samenwerken met producenten. En op een dag realiseerde ik me dat terwijl ik alles deed wat ik kon om hen te helpen slagen en ze te zien groeien, ik tijdens het proces stukken van mezelf verloor. “Ze legt uit:” Ik heb veel van mijn originaliteit geschoren bij het samenvoegen met zoveel andere mensen. Fans kregen geen Angie Stone. Ze kregen Angie en die-en-die. Ik wist dat ik terug moest naar mijn eigen muziek en vaardigheden. Het is tijd voor Angie om Angie te doen. “Die reis bracht Stone terug naar haar roots, vastbesloten om een ​​album op te nemen waar het maken van geweldige muziek en het delen van haar ziel de enige dingen waren die er toe deden.

En binnen de eerste paar noten van ‘Real Music’, een prachtig intermezzo van, nou ja, echte muziek die het album opent, weet je dat ze zonder alle verwachtingen is geslaagd. Angie plaagt met een korte preview van wat er gaat komen, en trekt haar luisteraars in met die neo-ziel zoals zo weinigen dat kunnen doen, en nodigt je uit om te gaan zitten en je op je gemak te voelen. “Ik wilde dat mensen wisten dat ik dit album heb geschreven op een echte plaats,” vertelt ze, “en de woorden voor ‘Real Music’ kwamen gewoon bij mij op. En ik wilde ze meer geven dan ze verwachtten. Ik wil dat mensen opgewonden raken, om te zeggen ‘wauw, ik heb een album van zo veel.’ “

Van daaruit schuift het album moeiteloos over naar de eerste single, “Do What U Gotta Do”, waarbij meer “echte muziek” wordt gediend met zijn mix van gitaren en groove ingesteld op een meezingkoor aangezien de tekst het thema voor de rest van de liedjes die komen gaan. Het is gemakkelijk om weggevaagd te worden in dat aanstekelijke refrein, om het uit te gooien tijdens het rijden door de stad. Maar de boodschap is sterk en houdt stand tegen de hypnotiserende melodie. Toen Y’anna Crawley (een winnaar van de BET-zangwedstrijd “Sunday Best”) de tekst speciaal voor Angie schreef (PLEASE CONTRACT FULL SONGWRITER CREDIT), kon ze zich niet voorstellen dat het de muze voor Rich Girl zou worden. “Ik wist meteen dat het een liedje voor me was”, herinnert Angie zich. “Het sprak tot mijn geest, het loste sommige situaties op over muziek die ik in gedachten had. Het zei me om mijn hoofd op te houden en zei: ‘je kunt het maken en doen wat je moet doen’, waardoor ik het begin van het nieuwe album kreeg en het voornemen om iets te maken dat verder ging dan wat ik ooit eerder had gedaan. ‘

“Do What You Gotta Do” inspireerde Stone op zijn beurt om de titeltrack van het album, “Rich Girl”, op te nemen. “Deze nummersprong begon mijn brein en begon echt ook aan de plaat”, zegt ze. “Het gaat niet om geld, het gaat om rijk zijn in alles wat je doet, in je geest, je doel en je geven aan anderen.” Een van de slechts vier nummers die niet door Angie zijn geschreven, ze bewoont “Rich Girl” als haar eigen, waardoor de toon voor de rest van het album. Het lied staat tegenover een vals liefhebber en laat Angie gelijke doses onwrikbare steun en advies uitdelen voor het verkeerd doen van haar vriend. Snel om erop te wijzen dat Rich Girl niet alleen voor de dames is, biedt Angie ‘Backup Plan’ aan als een nummer dat gemakkelijk over een man of een vrouw kan gaan. Ze verandert de wanhoop na de break in een pittige ravotten en zegt tegen vrienden: “Ik ben niet anders dan jij, we zijn allemaal mensen en vallen in dezelfde valkuilen. Maar we hebben allemaal een back-upplan nodig, “zegt ze met een wetende glimlach. “Elke zuster, elke broer heeft een back-upplan nodig.”

De zang van Stone is zowel mooi als weemoedig in ‘Proud of Me’, waar ze ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn, dat ze de handschoen met ons heeft meegemaakt en aan de andere kant op een betere plek is uitgekomen. “Het nummer kan meer dan een relatie zijn,” legt ze uit, “het kan gaan over angst, over verandering en als je eenmaal een plek hebt bereikt waar je die harde gewoonten hebt doorbroken, is het tijd om een ​​stap terug te doen en te zeggen dat je zijn trots. “Toch erkent ze dat het maken van verandering soms onmogelijk voelt. In ‘Guilty’ stijgt Angie’s stem tegen een delicate en kale openingsstrofe, en krijgt ze kippenvel als ze een emotionele, bijna aarzelende, erkenning geeft om van iemand te houden als ze weet dat het verkeerd is. “Ik probeer mensen zo menselijk mogelijk te laten weten, in teksten en in mijn oplevering, dat we niet kunnen helpen wie we leuk vinden,” zegt Stone. “Er zijn momenten waarop je niet kunt loslaten wat je hart je vertelt en liefde is krachtiger dan dat we het ooit kunnen bijschrijven. Ik weet hoe schuldig aan de liefde voelt. ‘

Angie zorgt ervoor om de mannen een stem op Rich Girl te geven, zowel letterlijk als spiritueel. Een verrassingsintermezzo van acteur / zanger Malcolm-Jamal Warner verschijnt halverwege het album, wat bijdraagt ​​aan de relaxte sfeer van het album en de luisteraars eraan herinnert waarom het zo gemakkelijk is om te vallen voor de mannen waarvan ze weten dat ze het fout hebben. De verleidelijke verzen van Warner halen ons de adem in en herinneren ons eraan dat, oh ja, we weten waarom het zo moeilijk is om te vertrekken, zelfs als we weten dat we het moeten doen. Op “In orde”, geeft de geest van Angie’s vader een koesterend, zachtaardig gevoel aan het nummer. “Het is een van mijn favoriete nummers op het album,” onthult ze. “Aan het eind channelde ik mijn vader, die een paar jaar geleden overleed, en op het laatst adlib mijn vocals verdeeld in twee mensen. Ik geloof dat mijn vader in mijn geest zich uitsprak en antwoordde zoals hij zou doen. Het was bijna alsof mijn vader me op de schouder tikte, en me verzekerde dat het goed zou komen. ‘

Emoties lopen weer op in “I Can not Take It.” In tegenstelling tot alle andere nummers op het album, benaderde Stone een andere benadering met haar vocalen en lyrisch oogpunt. “Ik heb het nummer omgekeerd, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan”, legt ze uit. “Ik heb een situatie in mijn leven bekeken, maar ik zong het vanuit hun gezichtspunt.” Haar stem wordt zachter: “Toen ik dit schreef, noemde ik het mijn Amy Winehouse-nummer omdat ik hield van wat ze zo veel heeft gedaan. Ze stierf een paar maanden nadat ik het had opgenomen en het verwoestte me. Ik wil dat dit een eerbetoon aan haar is. ‘

‘Omdat ik deze keer echt voor en in mijn eigen stem kon schrijven,’ weerspiegelt Angie. “Ik zou deze nieuwe liedjes echt met authenticiteit kunnen zingen, iets wat ik in lange tijd niet heb kunnen doen.” “En ik wilde meer van me geven dan mensen verwachtten, om hen te laten weten dat ik van muziek hou en wanneer Ik vind iets waar ik enthousiast van word, ik wil meer. En ik wil dat mensen hetzelfde voelen als ze het nieuwe album horen. “

www.soulinterviews.com

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media