Raphael Saadiq – R&B- EN SOULICOON

24 April 2012 - New York - Raphael Saadiq attends the TIME 100 Gala celebrating TIME'S 100 Most Influential People In The World at Jazz at Lincoln Center on April 24, 2012 in New York, NY. Photo Credit: Anthony Behar/Sipa Press

Spread the love

aphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op dinsdag 22 oktober 2019 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Multi-talent
Raphael Saadiq, geboren als Charlie Ray Wiggins, is een artiest die alles kan. Zo speelde hij op jonge leeftijd als bassist met Prince tijdens de ‘Parade Tour’. Hij richtte vervolgens de rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee Saadiq als leadzanger grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Zijn solodebuut Instant Vintage (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy’s genomineerd. En dat terwijl Saadiq net zonder platencontract bij een grote maatschappij zat!
 

Producer voor de sterren
Tussendoor maakte Raphael Saadiq zich met de supergroep Lucy Pearl onsterfelijk door de hits Don’t mess with my man en Dance tonight. Naast zijn solocarrière is Saadiq ook verantwoordelijk voor veel grote successen binnen de hedendaagse R&B. Hij produceerde voor grootheden als D’Angelo (zijn Grammy-winnende album ‘Untitled’), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu.
 

Nieuwe plaat op komst
Zijn laatste album Stone Rollin stamt alweer uit 2011, Saadiq was simpelweg te druk met het produceren van muziek voor andere artiesten en series als Issa Rae’s Insecure en de documentaire Step. Maar nu werkt de soulzanger gelukkig volop aan zijn eigen muziek, want de geboren performer wil het liefst zo snel mogelijk de bühne weer op met zijn vijfde plaat die deze zomer het levenslicht zal zien.
 

Praktische informatie

Dinsdag 22 oktober 2019
Theater Rotterdam, Schouwburg

Theater Rotterdam
Schouwburg
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Grote zaal, staan- en zitplaatsen (ongeplaceerd)
Zaal open: 19.00 uur | Aanvang: 20.30 uur
Tickets a 32,50 (inc. servicekosten) zijn vanaf vrijdag 14 juni om 10.00 uur verkrijgbaar 

Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam

Thursday 24 October in Paradiso
Zaal open 19:00, Aanvang 20:30

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media