Interview met One Way ft. Al Hudson

Spread the love

Aangeboden door FUNKNSTUFF.NET en gehost door Scott Goldfine – musicoloog en auteur van “Everything Is on THE ONE: The First Guide of Funk” – “TRUTH IN RHYTHM” is de interviewshow die DEEP in de zak steekt met hedendaagse muziek voorop meesters van de groove.

Uitgelicht in TIR-aflevering 61 (deel 1 van 3; zie deel 2 hier https://youtu.be/fCPRES5lcTk): deze aflevering bevat zanger-producent-componist Al Hudson en zijn partner in funk en soul voor meer dan 45 jaar, gitarist -composer-arrangeur Dave Roberson. Begonnen als eerste in de vroege jaren 1970 uit Detroit als Al Hudson en de Soul Partners voordat ze Al Hudson and the Partners werden en uiteindelijk Al Hudson en One Way tegen het einde van dat decennium, liep het paar voorop met het genereren van 15 albums en tientallen klassieke liedjes. Samen met een andere belangrijke medewerker, bassist-componist Kevin McCord, ontketende de groep enkele van de felste, meest aanstekelijke en authentieke funk tussen 1978 en 1987. Tussen die en een paar soul-georiënteerde nummers, noteerden ze 13 top 40 R&B singles tijdens een 7 -jaar stretch, vijf van hen bereiken de top 10 tussen 1982 en 1987, inclusief hun grootste hit met de kloppende funker “Cutie Pie.”

Andere hits en funk-klassiekers waren ‘Do Your Thang’, ‘In the Basement’, ‘Pop It’, ‘Copy This’, ‘Pull Fancy Dancer / Pull’, ‘Up Up’, ‘Hold It’, ‘Push’, ‘Wilde nacht’, ‘Mag ik’, ‘Laten we samenkomen’, ‘Vecht niet tegen het gevoel’, ‘Schijn op mij’, ‘Sugar Rock’, ‘Lady You Are’, ‘Mr. Groove, ‘Serving It’, ‘Don’t Think About It’, ‘Whammy’, ‘You Better Quit’ en ‘Get Up Off It’. De groep verloor wat complexiteit in zijn sound en momentum met de dood van mentor-producer Al Perkins, wat ook een zware emotionele klap voor de band was, en het vertrek van McCord in het midden van de jaren tachtig. Een labelwisseling van MCA naar Capitol in 1988 bewerkstelligde het ironisch getiteld ‘A New Beginning’, dat nauwelijks in kaart werd gebracht en het definitieve One Way-album zou worden.

Het fantastische nieuws is dat, onder leiding van Hudson en Roberson, One Way niet alleen opnieuw optreedt, maar ook van plan is zijn eerste nieuwe muziek in 30 jaar uit te brengen. In de meest diepgaande boekhouding van de One Way-saga praten Hudson en Roberson over de vroege dagen, al hun albums en die geweldige tracks, herinneringen van de weg, hun meest onvergetelijke ervaringen en ze zijn zo blij dat ze hun geweldige geluiden leveren opnieuw naar het publiek.

One Way is te lang een beetje raadselachtig geweest en wordt vaak over het hoofd gezien als een funk-R & B-band van de bovenste plank. Niet meer. De heetste dozijn of zo slechtste grooves van One Way stapelen zich op tegen elke act die ooit een gitaar heeft gekrast, een bas heeft geplukt en op een trom heeft geslagen. Laat er geen twijfel over bestaan ​​dat One Way een van de beste manieren is om te funkeren.

Opmerking: speciale dank aan One Way Manager Cal Spencer voor het mogelijk maken van deze aflevering.

Opgenomen in juli 2018

Koop vandaag nog jouw exemplaar van “Everything Is on THE ONE: The First Guide of Funk”! https: //www.amazon.com/gp/product/154 …

“WAARHEID IN RHYTHM” is ook beschikbaar in audiopodcast-formaat van iTunes, Google Play, Stitcher, TuneIn en andere toonaangevende providers.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media