James Brown’s “Live At Home With His Bad Self” wordt uitgebracht op CD, 2LP Vinyl & Digital 25 oktober 2019

The 50th anniversary of James Brown’s October 1, 1969 homecoming concert in Augusta, Georgia, will be celebrated with the first-ever release of the complete show, newly mixed and including seven never-before-issued performances. Available now for preorder on CD, 2LP vinyl, and digital audio, 'Live at Home with His Bad Self' will be released on October 25 by Republic/UMe.

Spread the love

Het 50-jarig jubileum van het thuiskomstconcert van James Brown op 1 oktober 1969 in Augusta, Georgia, wordt gevierd met de allereerste release van de complete show, nieuw gemixt en inclusief zeven nooit eerder uitgegeven uitvoeringen. Live at Home with His Bad Self is nu beschikbaar voor voorbestelling op CD, 2LP vinyl en digitale audio en wordt op 25 oktober uitgebracht door Republic / UMe.

Preorder James Brown’s Live At Home met zijn slechte zelf en luister nu naar “Geef het op of zet het los”: https://UMe.lnk.to/JBLiveAtHomePR

De dakverhogende prestaties van James Brown in het Bell Auditorium van de stad werden vastgelegd op tape, met de bedoeling om een ​​album van de show de hoeksteen te maken van een stap terug naar zijn Augusta-roots. Live at Home with His Bad Self was gepland als een vakantierelease uit 1969. Maar Brown en zijn band, met saxofoonlegende Maceo Parker en drie legendarische drummers – Maceo’s broer Melvin, Jabo Starks, Clyde Stubblefield, samen voor deze tour – braken al snel uit. Soul Brother No. 1 riep een nieuwe, jonge groep in, met bassist Bootsy Collins, en binnen een paar weken namen ze het funk-volkslied ‘Sex Machine’ op. Met de single de hitlijsten in en geen full-length om ermee te promoten, Brown legde het geplande Live at Home-album op de plank. In plaats daarvan produceerde hij Sex Machine, een 2LP-set uitgebracht in 1970 die een deel van de Augusta-show omvatte.

Nu eindelijk, zoals James Brown het bedoelde: de volledige thuiskomstshow van Augusta met zijn gevierde band uit de jaren 60. Live at Home with His Bad Self is nieuw gemixt uit de originele analoge multi-tracks van Peter A. Barker, wiens credits mixen van live-opnames van Jeff Beck, Bonnie Raitt, Babyface en meer omvatten. De zeven eerder niet eerder uitgebrachte uitvoeringen van het album omvatten twee instrumentals, “Lowdown Popcorn” en “Spinning Wheel”, die opnieuw werden gesneden met ingeblikt applaus voor de release van Sex Machine. Ook inbegrepen is de toenmalige hit van Brown, “World”, uitgevoerd op het concert met een live vocale stem over een band van het instrumentale arrangement van de studio-opname, een ongewone zet die Brown aan het publiek uitlegt, terwijl “There Was A Time” en ” Moederpopcorn, ‘oorspronkelijk sterk bewerkt op Sex Machine, is verdubbeld in lengte. Andere hoogtepunten zijn een echte live-weergave van “Give It Up or Turnit A Loose”, de invloedrijke hit van Brown uit 1968, een titel die fans opmerken op het Sex Machine-album, maar weet misschien niet dat de versie een opnieuw opgenomen studio is.

De cd- en 2LP-vinylpakketten bevatten een essay van Alan Leeds, de GRAMMY®-winnende voormalige James Brown-tourmanager en publicist die ook de coproducent van het album is.

James Brown: Live at Home with His Bad Self [2LP vinyl]

James Brown’s “Live At Home With His Bad Self” to be Released on CD, 2LP Vinyl & Digital Oct. 25th, 2019 – TheUrbanMusicScene.com

Side 1
1. Say It Loud – I’m Black and I’m Proud
2. James Brown Thanks and Introduction to “World”*
3. World*
4. Stage Dialogue*
Side 2
1. Lowdown Popcorn*
2. Spinning Wheel*
3. If I Ruled The World
4. Kansas City*
Side 3
1. Introduction to Startime
2. I Don’t Want Nobody To Give Me Nothing (Open Up the Door I’ll Get It Myself)
3. I Got The Feelin’*/Licking Stick-Licking Stick
4. Try Me*
5. There Was A Time **
Side 4
1. Give It Up Or Turnit A Loose*
2. It’s A Man’s Man’s Man’s World
3. Please, Please, Please
4. I Can’t Stand Myself (When You Touch Me)
5. Mother Popcorn **

James Brown: Live at Home with His Bad Self [CD; digital]
1. Say It Loud – I’m Black and I’m Proud
2. James Brown Thanks and Introduction to “World”*
3. World*
4. Stage Dialogue*
5. Lowdown Popcorn*
6. Spinning Wheel*
7. If I Ruled The World
8. Kansas City*
9. Introduction to Startime
10. I Don’t Want Nobody To Give Me Nothing (Open Up the Door I’ll Get It Myself)
11. I Got The Feelin’*/Licking Stick-Licking Stick
12. Try Me*
13. There Was A Time **
14. Give It Up Or Turnit A Loose*
15. It’s A Man’s Man’s Man’s World
16. Please, Please, Please
17. I Can’t Stand Myself (When You Touch Me)
18. Mother Popcorn **

* Eerder uitgebracht / Alle andere uitvoeringen, hoewel eerder in een bepaalde vorm uitgegeven, worden gepresenteerd in nieuwe mixen, waaronder: ** Verlengd vanaf de oorspronkelijke release van het nummer.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media