RUST IN VREDE. legendarische Motown-producent Clay McMurray

Spread the love

Hij was muzikale royalty’s in Detroit en speelde een rol in enkele van de grootste soulmuziekhits van de jaren ’70. Vanavond zijn we verdrietig om SoulTrackers te informeren over het overlijden van de grote producer, engineer en songwriter, Clay McMurray.

McMurray maakte voor het eerst golven in 1967 toen hij samen met de lokale zanger Spyder Turner samenwerkte om een ​​leuke en humoristische versie te maken van “Stand By Me” van Ben E. King, waarbij Turner het lied zong terwijl hij indrukken van notabelen als Smokey Robinson, Jackie Wilson en David Ruffin. Het nummer werd een hit en het kenmerkende nummer van Turner, schietend in de hogere rangen van zowel de R&B als de Pop-hitlijsten.

Vier jaar later zou McMurray helpen bij het maken van een klassieker, die de eerste # 1 Motown-hit van Gladys Knight produceerde, de compositie ‘If I Were Your Woman’ van McMurray, Pam Sawyer en Gloria Jones, een nummer dat een all-timer is geworden, en dat is meerdere malen opnieuw gemaakt – maar geen enkele is zo groot als het origineel.

In de daaropvolgende jaren werkte McMurray met vrijwel alle geweldige Motown-acts, van The Four Tops tot The Spinners tot The Supremes. Hij volgde vervolgens mede-Motown-producent Norman Whitfield en werkte aan de soundtrack van de monsterfilm voor Car Wash.

Clay McMurray bleef jarenlang een kracht in de muziek van Detroit nadat de nationale bekendheid vervaagde en hij hielp meerdere generaties artiesten te verzorgen met de jarenlange wijsheid en ervaring die hij had opgedaan. Hij zal gemist worden.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media