Gladys Knight denkt na over optreden: ‘So Glad God Made Me a People Person’

Spread the love

Gladys Knight, die het land doorkruist tijdens een reeks concertdata, belichaamt gratie, energie en plezier zowel op als naast het podium.

“Ik ben zo dankbaar dat God me een mensenmens heeft gemaakt,” vertelde Knight het publiek voordat ze haar meest recente show in de Hollywood Bowl in Los Angeles (8 september) sloot. Op weg naar Memphis (12 september) en Cincinnati (13 september) zal Knight Kansas City, Missouri, San Antonio en Atlanta bezoeken voordat ze haar run afrondt in Brooklyn (23 november) en Morristown, New Jersey (24 november) ).

Fans in die steden kunnen verwachten dat de legendarische zanger geen tijd verspilt om zichzelf en hen in de geest te krijgen. Begeleid naar het podium toen haar band werd gelanceerd in Barry White’s “It’s Ecstasy When You Lay Down Next To Me”, Knight en haar trio van krachtige stemzangers zongen soepel in haar en de nummer 1 van de Pips “I’m Got” om mijn verbeelding te gebruiken. ‘ of You ‘), verschillende andere beproefde hits (‘ I Heard It Through the Grapevine ‘,’ Love Overboard ‘,’ The Nitty Gritty ‘) en groeten aan lieve vrienden Aretha Franklin (‘ A Natural Woman ‘) en James Ingram (‘One Hundred Ways’).

Twee van de meest aangrijpende momenten van de avond vonden plaats back-to-back vóór Knight’s show-einde handtekening nummer, “Midnight Train to Georgia.” De zevenvoudig Grammy-winnaar weet nog steeds hoe hij het emotiequotiënt kan verhogen op de jonge leeftijd van 75. En nooit meer dan op haar eeuwige concertgenieter, ‘The Way We Were’, terwijl archieffoto’s van haar en de Pips over gigantische videoschermen flitsten, evenals afbeeldingen van Dr. Martin Luther King, Muhammad Ali, Robert Kennedy en Barack en Michelle Obama – de laatste van hen kreeg een daverend gejuich van het publiek. Knight verhoogde vervolgens het emotieniveau nog een paar inkepingen bij ‘Geen van ons’, wat een staande ovatie opwekte. “Jullie hebben me allemaal pijn gedaan,” riep ze uit.

Openingsact voor de keizerin van de ziel was passend het Koninkrijkskoor. Na het virale moment dat ze “Stand By Me” optrad tijdens het koninklijk huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle, is de 16-koppige groep begonnen aan zijn eigen Noord-Amerikaanse herfsttournee. Naast “Stand …” bood het koor jubelende harmonieën en smaakvolle interpretaties van Jill Scott’s “Golden” en Aretha medley (“Think”, “Respect”, “I Say a Little Prayer”) en Coldplay’s “Fix You”.

Voordat hij verderging naar Memphis, vertelde Knight over haar multi-generatierapport, advies voor collega Dancing With the Stars-collega Mary Wilson van de Supremes (Knight’s 2012 stint eindigde in de zesde week) en haar favoriete Motown-geheugen als het label 60 jaar markeert:

Haar multi-generatierapport. Om mensen nu zoveel in mijn shows te laten komen … Ik breng het niet in mijn glorie. Ik heb het gevoel dat er een spirituele beweging is die op mijn plaats wordt gezet om voor hen te staan. Ik geef ze de muziek die fans populair hebben gemaakt, maar ik probeer het zo te formuleren dat ze een liefdevolle boodschap uit de muziek krijgen. Het is meer dan alleen een nummer uitvoeren. Het is een manier voor ons om te communiceren, mensen op te tillen, samen te komen, naar beneden te gaan en plezier te hebben. Dat is wat ik probeer te doen als ik het podium op stap. Ik voel me erg verbonden met het publiek en zij vertellen me wat ik moet doen. Zonder mensen die het gevoel hebben dat ik iets te bieden heb, zou ik hier nu niet zijn. En dat is de bottom line.

Beste advies voor DWTS-mededinger Wilson. Blijf er gewoon bij en luister naar je partner. Mensen realiseren zich niet de tijd, moeite en al het andere dat u hoeft te doen, vooral voor diegenen onder ons die geen professionele dansers zijn en maar een klein beetje hoeven te rennen. Je gaat er zes dagen per week zijn gedurende zeven tot tien weken en van ’s morgens vroeg tot zeven uur’ s avonds. Maar ik had een bal. En ik zal er zijn die Mary gadeslaat en aanmoedigt.

Nieuwe muziekplannen. Ik ben zo grondig gezegend omdat optreden het grootste deel van mijn tijd in beslag neemt. Dus ik ben te laat voor een nieuw nummer. Dus ja, ik ben op zoek naar een liedje. Vertel die mensen daar om me een liedje te sturen, alsjeblieft [lacht]. Maar ik wil meer muziek doen. Ik denk aan een ander kerstalbum. De laatste die ik deed was met mijn kerkkoor, dat ik regelde en produceerde [2006’s A Christmas Celebration with the Saints Unified Voices].

Favoriete Motown-geheugen. Het gevoel van familie toen we in de vroege dagen vrienden werden. We hadden zoveel plezier. Vroeger gaven we ‘Barefootin’-dansfeesten toen dat nummer uitkwam [door Robert Parker in 1966). De meesten van ons woonden in dezelfde buurt, dus op een zaterdag zouden we op blote voeten in onze kelder zijn. Dan gaan we naar het huis van Martha [de Vandellas ’Reeves] verderop in de straat en beginnen we weer te dansen. Tammi Terrell; Eddie Kendricks, David Ruffin en alle verleidingen leefden achter ons [lacht] We zouden samen zingen en gek doen. Het was familie.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media