The Justus Brothers brengt nieuwe single ‘Chinese Checkers’ uit BEKIJK NIEUWE VIDEO!

Spread the love

De wortels van The Justus Brothers dateren veertig jaar geleden, in de geboorteplaats van soul, blues en rock’n’roll: Memphis. De muzikanten waaruit de band bestaat, die op 11 oktober het gelijknamige debuutalbum op de iconische labels Memphis International Records / Select-O-Hits dropten, ontmoetten elkaar lang geleden in de zweterige blues en rokerige jazzclubs in Beale Street. Samen elektriseerden ze Memphis-kerken met spetterende muzikale preken en volgden ze in legendarische Memphis-opnamestudio’s naast een onvergelijkbare lijst met famers, Grammy-winnaars en legendes op de hitlijsten. Voordat ze een sterrenstelsel in uitverkochte arena’s steunden, betaalden de leden van The Justus Brothers lange uren, nacht na nacht, slijpende hun karbonades en verdienden virtuositeit terwijl ze een broederschap vormden die was gebouwd op ritme en groove.

Gitarist Niko Lyras en The Justus Brothers produceerden de tien nummers op hun titelloze set, een balans van originele deuntjes en keuzehoezen gegeven de volledige make-over van Memphis. Reeds aansporende afspeellijst is hun soul-powered jamsessie workout “Chinese Checkers”, een revival oorspronkelijk opgenomen door Memphis’s Booker T. & the M.G.’s (https://youtu.be/ArzJIfJI8Zo). Verschillende leden van The Justus Brothers hebben banden met Booker T. & the M.G.’s, waaronder drummer Steve Potts, die al lang lid was van de outfit.

De chemie tussen de vijf ‘broers’ sist door de hele collectie. Lyras, Potts en bassist Dave Smith spelen het langst samen. Dertig jaar geleden voltooiden hoornman Pat Register (tenor, alt en sopraansax en fluit) en toetsenist Jason Clark de familie.

“De Justus Brothers zijn directe afstammelingen van de grote vaders van Memphis, die met zowat allemaal hebben gespeeld, hun zegen hebben ontvangen en de fakkel rechtstreeks van hen hebben gekregen. Al decennia lang zijn we een niet-zo-goed bewaard geheim ingrediënt op honderden platen met R & B- en blues-smaak. Samen maken we elkaars muzikale zinnen af ​​en kennen we elkaars ziel. Wij zijn broers. Zelfs met drukke schema’s zijn we door de jaren heen niet gestopt met live spelen of in de studio. En hoewel we met veel van ’s werelds bekendste kunstenaars hebben gewerkt, weten we dat er iets magisch gebeurt organisch wanneer we met elkaar omgaan, “zei Lyras.

De Justus Brothers stoken het vuur door Memphis geschiedenis door het album te weven. Opening met een Sting-mashup van ‘Fragile’ en ‘Fields of Gold’, legt Lyras uit, ‘vanaf het moment dat de politie stopte in een kleine club in Memphis met hun versterkers in een stationwagen, tot de tijd dat ze terugkeerden om te spelen voor 20.000 mensen , er is altijd een Memphis-verbinding geweest. Sting zocht het rauwe soulgeluid van de Memphis Horns, die al jaren vrienden en medewerkers van The Justus Brothers waren. Begin jaren 90 waren we de openingsact voor Memphis-shows van Andy Summers. Het combineren van twee Sting-klassiekers in één naadloos stuk kwam vanzelf. “

Inspiratie voor de knetterende koninklijke funk-dans van de band, “King Strut”, kwam afgelopen zomer tijdens een optreden in Beale Street na een stroomuitval. Potts, die algemeen wordt beschouwd als de huidige koning van de Memphis-drumtroon, hield de ingepakte dansvloer gedurende vijf minuten alleen in het donker gevuld totdat de elektriciteit was hersteld. ‘Steve is nooit gestopt met groovende. Alsof we het hadden gerepeteerd, toen de kracht terugkwam, ging ik in een aanstekelijke funky riff en Dave sprong er meteen op bas in. Het duurde niet lang voordat Jason en Pat een thema hadden bedacht. Het publiek reageerde er meteen op, alsof ze het al jaren kenden en dansten. ”

De stemming schakelt terug naar romantiek op ‘Miss L’, een schuifelend, amoureus jazz- en bluesnummer dat Lyras schreef tijdens het spelen van een gitaarsalade voor zijn meisje terwijl de maan boven de Mississippi-rivier zweefde. De melodie is duidelijk te zien aan de toewijding van The Justus Brothers aan melodie en emotie, niet alleen diepe ritmische zakken en de hele nacht grooves.

De Justus Brother zijn trots op hun afkomst in Memphis. Lyras zei: “Memphis-muzikanten hebben er altijd op aangedrongen verschillende stijlen moedig te combineren om een ​​nieuw, uniek merk te vormen. Dat kan in ons geval niet meer waar zijn. “

“The Justus Brothers” bevat de volgende nummers:

“Fragile Fields of Gold”
“Chinese Checkers”
“Sabroso”
“Miss L”
“Askin’ Ain’t Gettin’”
“Hip Pocket”
“King’s Strut”
“Garment District”
“I Keep Forgetting”
“Crazy” featuring Katrina Anderson
“Chinese Checkers” (radio remix)

Voor meer informatie en om enkele individuele credits van The Justus Brothers te bekijken, bezoek http://bit.ly/2k5B12l.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media