Uit de kelder … met liefde

Spread the love

Nog niet zo lang geleden genoten we van een nieuw album van soul / jazz-gitarist EMMANUEL “U-NAM” ABITEBOUL. ‘Future Love’ was een klassieke gitaargestuurde smooth jazz-set en bevatte een nieuwe versie van Luther Vandross ‘Get It Right’. Dat werd gevolgd door de single ‘Soul Walkin’ ‘- een zwoele voetentapper die alleen beschikbaar was op Japanse versies van’ Future Love ‘. De vraag was echter zodanig dat U-Ham heeft besloten om van ‘Soul Walkin’ een focusnummer te maken voor een andere nieuwe lange speler … ‘The Love Vault’. “Nieuw” is echter niet helemaal het juiste bijvoeglijk naamwoord. Je ziet de meeste delen komen uit het uitgebreide archief van U-Nam (vandaar de albumtitel) en hij zegt dat dit hem de mogelijkheid heeft gegeven om oude vrienden opnieuw te bezoeken en dingen aan te bieden die veel te lang zijn verborgen!

Het album beschikt over veel strakke soulgrooves zoals het eerder genoemde ‘Soul Walkin’ ‘… dingen als’ Love Potion ‘maar er is veel variatie. Een van de hoogtepunten is een zoete ‘Sexy Fresh’ – een weelderige productie die misschien doet denken aan Barry White’s werk met Love Unlimited. ‘Hear My Dear’ (een knipoog naar lieve oude Marvin) is weer een schitterende productie met Magdalena Chovancova op saxofoon. Er zijn ook een aantal vocoded items en je kunt ook genieten van het recente spraakmakende uitje van U-Nam met James Day onder de naam JD’s Time Machine. Het nummer is natuurlijk ‘Celebrate Your Body’ – een groot zomers nummer en geweldig om het te hebben op ‘The Love Vault’ dat op 11 oktober wordt uitgebracht op Skytown-platen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media