Musical Duo Black Violin brengt nieuwe single “One Step” | Nieuw album “Take The Stairs” Drops 1 november 2019

Spread the love

Black Violin combineert agressieve beats met het drama van klassieke muziek op hun nieuwe single “One Step”, afkomstig van hun aankomende album Take The Stairs op 1 november. Het duo blijft barrières tussen genres doorbreken en zegt dat “One Step” “een rock-record zou kunnen zijn, meteen een alternatief”.

Al 16 jaar lang combineren Black Violin-leden Kev Marcus en Wil Baptiste strijkarrangementen met moderne beats en zang. De twee ontmoetten elkaar in orkestklas op Dillard High School in Ft. Lauderdale werd klassiek opgeleid in viool en altviool via hun carrière op de middelbare school en universiteit. Na de universiteit kwamen ze opnieuw samen om beats te produceren voor rappers uit Zuid-Florida en begonnen ze een publiek op te bouwen in lokale clubs. Later wonnen ze Showtime in de Apollo in 2005, en uiteindelijk waren de headline-uitvoeringen op locaties in het hele land uitverkocht, waaronder een uitverkochte tweedaagse headline-run in het Kennedy Center in 2018. Hun unieke merk van het samenvoegen van het genre dat ze waren het luisteren naar (hiphop) met de wereld die ze studeerden (klassiek) werd gevierd met samenwerkingen met Alicia Keys, Wu Tang Clan, 2 Chainz en anderen.

Het duo speelt meer dan 200 shows per jaar (veel van deze zijn optredens voor jonge studenten met een laag inkomen in stedelijke gemeenschappen – alleen al in het laatste jaar speelde de groep voor meer dan 100.000 studenten) met het doel om stereotypen en vooroordelen over wat een “Klassieke muzikant” ziet eruit en klinkt als. “De stereotypen zijn er altijd, zo diep ingebed in onze cultuur”, zegt Wil. “Gewoon door onze aard van het bestaan ​​betwisten we die ideeën. Het is iets unieks dat mensen samenbrengt die zich meestal niet in dezelfde ruimte bevinden, en in het huidige klimaat is het goed om mensen samen te brengen. “

Tracklisting:

 1. Rise
 2. One Step
 3. Showoff
 4. Unbreakable
 5. Lost In The Garden
 6. Serenade
 7. Dreamer
 8. Spaz
 9. New Life
 10. Al Green
 11. Impossible Is Possible
 12. A Way Home
 13. Elgar Nimrod

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media