Simply Red ‘Blue Eyed Soul Tour’

Spread the love

Simply Red is één van de meest succesvolle live-acts ooit uit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens dit concert speelt de band alle klassieke hits uit een lange en indrukwekkende carrière, waaronder ‘Stars’, ‘Holding Back the Years’, ‘Fairground’ en ‘Money’s Too Tight to Mention’, evenals enkele rauwe en soulvolle nieuwe nummers. Sinds het allereerste begin in 1985 is Mick Hucknall de songwriter en bandleider, geholpen door saxofonist Ian Kirkham sinds 1986. De huidige line-up bestaat sinds 2003.

Het nieuwe funky album ‘Blue Eyed Soul’ werd live opgenomen in de British Grove Studios in Londen. Alle nummers, inclusief de sensationele nieuwe single ‘Thinking of You’, zijn geschreven door Hucknall en geproduceerd door oude bekende Andy Wright. Muzikale inspiratie werd gehaald uit de klassieke funk en soul: Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown en blazers van Tower of Power.

Ziggo Dome – Simply Red

Op vrijdag 27 & zaterdag 28 november 2020 komt Simply Red naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster.

Het verhaal van de Britse soul en pop band Simply Red begon rond 1985 toen songwriter Mick Hucknall samen met saxofonist Ian Kirkham besloot iets groters te doen met hun muzikale talenten. Na vele shows staat Simply Red bekend als een van de meest succesvolle live-acts uit het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe tour staat in het teken van de allergrootste hits van de band, maar ook van het nieuwe album dat op 8 november 2019 uitkomt. Volgens Mick Hucknall bevat het invloeden van alom geprezen stijlen. Zo zegt Mick dat het naast hun eigen soul vibes vol zit met klassieke funk inspiraties.

Bestel Kaarten

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media