Video: “Teddy Pendergrass – If You Do Know Know Me” (documentaire, 2019)

Spread the love

Geregisseerd door Olivia Lichtenstein in 2018, volgt de documentaire Teddy Pendergrass – If You Do Know Know Me de carrière van de legendarische soulzangeres met de gouden stem.

Aangedreven soulster in de jaren 70, genoot Teddy Pendergrass voor het eerst succes toen hij in 1972 bij Harold Melvin & The Blue Notes kwam. De opkomst is oogverblindend en platina-records zijn gekoppeld. Een van de bekendste nummers van de band is “Do not Leave Me This Way”, een klassieker uit het disco-tijdperk, of het zeer zoete “If You Do Know Know By By Now”.

Zijn carrière liep vast in 1982, toen een auto-ongeluk de kunstenaar quadriplegisch verliet. Hij ondertekent zijn terugkeer in 1985 met zijn verschijning op Live Aid. Interviews met zijn familie en grote namen in de soulscene volgen het pad van deze krachtige en serieuze stem die in 2010 verdwenen, van zijn eerste stappen als gospelzanger in Philadelphia tot inwijding, door zijn betrokkenheid bij het gevecht tegen racisme in de jaren zestig.

Ontdek de documentaire Teddy Pendergrass – Als je me niet kent dankzij Arte TV.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media