Zanger KEA brengt Rendition van de klassieke hit van Smokey Robinson, “Being With You” uit LUISTER!

Spread the love

Zangeres KEA bracht de wereld onder de aandacht als een singer / songwriter met haar psychologisch indringende originele liedjes ‘I Love You’ en ‘Not My Friend’. Nu voor haar winter-opvolger, toont KEA haar unieke interpretatieve vaardigheden met een beklijvende vertolking van Motown-legende William ‘Smokey’ Robinsons klassieker uit 1980, ‘Being With You’.

KEA en producer Gerald ‘Butter’ Glanville (Lalah Hathaway, Take 6) hebben een uniek vrouwenstandpunt ingenomen in het muzikale arrangement en de lyrische benadering van ‘Being With You’. Waar Robinsons vertolking een bedrieglijk luchtige muzikale benadering van een tekst gebruikte over een man die wanhopig een minnaar wil houden waarvan hij vreest dat hij zijn interesse verliest, graaft KEA – zoals haar handtekening is geworden – in de donkere psychologische werking in de woorden, croonen over een regeling die meer verwant is aan Luther Ingram’s “(If Loving You is wrong) I Don’t Want To Right ‘dan Smokey’s sluwe snoepje Soul-Pop. KEA’s kijk op de Motown-edelsteen ontrafelt in tinten van aquatische nocturne en verdient moderne film noir (met altsaxofoonsolo’s van James Casey van J. Cole en Meghan Trainor-faam).

KEA’s benadering van “Being With You” kwam eerlijk uit de praktijk. “Ik koos ervoor om dit nummer te coveren omdat de teksten doen denken aan de tijd die ik in het verleden heb doorgebracht met een veel oudere man, en de bezorgdheid die we voelden over hoe we onze relatie met familie en vrienden konden onthullen,” bekent KEA. “Butter en ik hadden gecommuniceerd over coversongs die anders waren dan de originelen, zoals wat Earth, Wind & Fire deed met de Beatles’ Got to Get You into My Life “en D’Angelo with Smokey’s” Cruisin “. Omdat ik ‘Being With You’ van mij wilde maken, stuurde ik Butter mijn draft. Wat hij terugbracht liet me sprakeloos achter … bracht me terug naar toen Neo Soul op zijn hoogtepunt was. Op dat moment voelde ik zoveel bewondering voor mijn cultuur. Zoals: “Dit is hier wat zwartheid!”

Reflecterend op haar lange blijvende waardering voor het werk van Mr. Robinson, vervolgt KEA: “Vanaf een jonge leeftijd nadat hij hem‘ Ooo Baby Baby ’met The Miracles hoorde zingen, is Smokey een van mijn grootste invloeden geweest. Ik had de vocalen nog nooit zo soepel, rijk en luchtig gehoord … Ik zou ’s avonds laat wakker zijn en luisteren naar een traag jam-radioprogramma gewoon om het themalied te horen: Smokey’s’ Quiet Storm ‘. Ik was gefascineerd door de sensuele allure van zijn geluid … Smokey’s kenmerkende falsetto leerde me hoe ik mijn bovenste register of ‘hoofdstem’ kon gebruiken. Ik speel al meer dan tien jaar Smokey’s liedjes. Wat ik het meest waardeer aan ‘Being With You’ en zoveel andere klassiekers van Smokey is dat zijn songs, in tegenstelling tot de meeste genrespecifieke nummers, een grote massale aantrekkingskracht hebben. “

KEA (Kea Michaels) plaagt tot de release van haar aanstaande EP, Relationships, met een reeks onvergetelijke singles. Haar cover van ‘Being With You’ van Smokey Robinson is een fascinerende studie van een klassieke soul-edelsteen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media