The Brand New Heavies – Pioniers binnen de Londense acid jazz- en funkscene van de jaren tachtig

Spread the love

The Brand New Heavies staan bekend als een groep pioniers binnen de Londense acid jazz en funk scene van de jaren tachtig, en dat is niet voor niets! Ze kwamen op het geniale idee om funky, James Brown-achtige grooves met acid jazz samen te smelten tot een nieuwe, eigen sound waar ze wereldberoemd mee werden in de Londense clubs.

Echt wereldberoemd werden ze pas begin jaren negentig, toen zangeres N’Dea Davenport zich bij de groep voegde en ze met singels als ‘Dream Come True’, ‘Never Stop’ en ‘Stay This Way’ hit na hit scoorden. Ook jaren later blijft hun invloed groot en worden ze door o.a. Jamiroquai en super-producer Mark Ronson aangehaald als grote inspiratiebron.

Oprichters en voornaamste songwriters Simon Bartholomew en Andrew Levy voeren de band, ondanks de nodige bezettingswisselingen in de loop der jaren, nog altijd aan. Omdat de band dit jaar dertig wordt, is het feest en dat wordt gevierd met een nieuw album, waarop o.a. samenwerkingen met soulgiganten Angie Stone en Beverly Knight te horen zijn. De release van het nieuwe album staat gepland voor 28 juni, maar wie weet geven ze tijdens hun concert alvast een voorproefje!

Koop hier uw kaarten

Dinsdag 31 maart 2020 20.30 uur – Paradiso, Amsterdam

Woensdag 1 april 2020 20.00 uur – Paard, Den Haag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media