Interview met Mayte Garcia: in studio en op het podium met Prince

Spread the love

Danser, choreograaf, filantroop en lid van de NPG tussen 1992 en 1996, Mayte Garcia was de metgezel en vrouw van Prince.

De afgelopen jaren heeft u weer contact gemaakt met Frankrijk.
Mayte Garcia: Ja, ik organiseer oriëntaalse danslessen en bijeenkomsten in de Verenigde Staten en Europa. Ik was onlangs in Marokko en kom vaak naar Frankrijk. Ik ben veel met Prince naar je land gekomen, maar de omstandigheden waren soms chaotisch en we hadden nooit tijd om plaatsen als deze te bezoeken – het interview vindt plaats in de tuinen van het paleis van Versailles, ndr. Kun je je voorstellen dat Prince hier door de gangpaden loopt (lacht)?
In de jaren negentig was u de bevoorrechte getuige van de werkwijze van Prince. Sommige medewerkers zeggen dat het zien van Prince in de studio spectaculairder zou kunnen zijn dan zijn podiumoptredens. Wat denk jij?
Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb ontelbare uren naar hem gekeken terwijl hij creëerde en werkte, naar geluiden zocht, zijn stempartijen opnam en ze vervolgens verdubbelde. Hij bracht uren door met het opnemen van zijn stemmen. Hij nam tientallen keren zijn hoofdonderdelen weer op. Het was geweldig om haar alleen in de studio te horen zingen. Ik had op dat moment graag een iPhone gehad om al deze momenten te bewaren … Ik heb medelijden met degenen die het nog nooit op het podium hebben gezien, op dezelfde manier als ik met degenen die het niet hebben gehad kans om hem in de studio te zien opnemen. Het was altijd magie en zijn arbeidsethos was zeer streng. Hij wist altijd wat hij wilde, en toen ik samen met hem mijn album Children of the Sun opnam, waren zijn bedoelingen heel specifiek. Hij praatte niet veel tussen de shots door, hij was altijd erg directief en vertelde me gewoon de goede richting die ik moest volgen.
Welke opnamesessies maakten het meeste indruk op jou?
Ongetwijfeld die van Chaos en Disorder omdat ze niet op de anderen leken. Prince was echt boos op zijn platenmaatschappij (Warner, ndr) en hij moest zijn contract met deze albumbestelling beëindigen. Hij bleef nadenken over zaken als: (nors kijken) ‘Ik moet dit doen, maar ik wil het niet. Op een dag waren we in Miami met Sonny T. en Michael B. om het album af te maken, en het stoorde hem diep. Hij luisterde naar de achtergrondtracks en zei: “Ik wil niet aan deze tracks werken”, maar hij raakte er met al zijn zelfbeheersing, al zijn woede en dat spreekt voor zich. Ik hou echt van dit album.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media