Speedometer “Our Kind Of Movement”

Spread the love

Speedometer , de belangrijkste funk band van het Verenigd Koninkrijk, begon in 1999 met het spelen van klassieke funktunes van artiesten als The Meters en The JB’s in kleine clubs in het zuidoosten van Engeland.

In 2000 brachten ze hun eerste single uit, “Soul Safari” op Soul Fire, het baanbrekende NewYorkse label. Dit werd al snel gevolgd met een hoop fijne beperkte persreleases op Timmion en Kennel Klub. Hun openingsversie voor Freestyle was een 7 ” met een zinderende funk cover van Beyonce’s “Work it Out”,met Ria Currie op zang.

In de loop der jaren, Speedometer hebben gewerkt met een groot aantal Amerikaanse funk legendes, waaronder Joe Quarterman, Eddie Bo, Marva Whitney, Martha High, Sharon Jones, James Bell (Highlighters), Lee Fields, Billy Wooten en Robert Moore. Allen werden weggeblazen door Speedometer’s authenticiteit en toewijding aan getrouw creëren dat originele soul-funk geluid.

“Our Kind of Movement”i’s Speedometer’s 5e album release voor Freestyle (met uitzondering van twee compilaties van archief releases) en ziet Vanessa Jamie en Najwa Ezzaher toetreden James Junior op vocale taken.

Op dit album herverkent de band hun eigen diverse invloeden die het erfgoed van Latin funk combineren in “Funky Amigo”, Afro-Beat op “Abuja Sunrise”, Indian psychedelic op “Kashmir”, northern soulop “We gaven het te vroeg op”. Er is, natuurlijk, een flinke dosis van nieuwe zware gewicht funk en soul tunes, zoals je zou verwachten.

Na 20 jaar funky muziek te hebben gemaakt, brengt deze LP hun ervaringen allemaal samen op één plaat terwijl de funkgroove in zijn hart blijft. Dit is Speedometer in fijne vorm ’s “Kind of Movement”.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media