Marvin Gaye’s ‘More Trouble’ is nu beschikbaar op vinyl

Marvin Gaye "More Trouble" album art

Spread the love

Op 2 april 1939 werd Marvin Gaye, Motown’s “Prince Of Soul”, geboren met een bestemming om de klanken van soul en R&B te definiëren. Om zijn leven en nalatenschap en een invloedrijk hoofdstuk in zijn onnavolgbare discografie te vieren, heeft Motown / UMe More Trouble uitgebracht, een vinyl-only collectie van alternatieve en uitgebreide versies van nummers van zijn 12e studioalbum, Trouble Man, de soundtrack van 1972 voor de cultus film met dezelfde naam. Voortgekomen uit de 40e verjaardag van de uitgebreide editie van Trouble Man die in 2012 op cd werd uitgebracht, is dit de eerste keer dat deze sonische edelstenen op vinyl worden uitgebracht. Gemixt in hi-res audio van Motown’s originele 16-track sessie-reels door de legendarische John Morales, en opnieuw geremasterd door Alex Abrash bij AA Mastering, die Gaye’s veelgeprezen verloren album You’re the Man onder de knie had, vorig jaar uitgebracht ter ere van de 80ste verjaardag van de legende, More Trouble is nu beschikbaar. Bestel hier meer problemen: https://UMe.lnk.to/MoreTrouble

Deze onthullende alternatieve nummers zijn ook beschikbaar om te streamen, net als het volledige album, de originele filmscore en meer uitvoeringen, als onderdeel van Trouble Man: 40th Anniversary Expanded Edition hier: https://Stream.lnk.to/TroubleManExpPR

Marvin Gaye was al tien jaar een hitartiest toen hij in 1971 nieuwe hoogten bereikte met zijn historische album What’s Going On. Zijn volgende zet? Een grotendeels instrumentale, orkestrale jazz-soul soundtrack voor de nu vergeten film “Trouble Man”. Hoewel het een verrassing was voor volgers, werd het titelnummer – een van de weinige vocale bezuinigingen op het album – een top 10-hit. Het album werd een toetssteen en trok nieuwe fans aan, waaronder muzikanten die de acid-jazz-beweging vanaf de botten begonnen.

More Trouble wordt gepresenteerd in een erfenis van het originele ontwerp van het album, dit keer met een foto van Gaye op de cover van de gatefold-jas die, in overeenstemming met het albumthema, een alternatief is voor de iconische op de originele soundtrack-LP. Extra afbeeldingen bevatten scans van de originele sessie-tapedozen. Nieuwe voeringnotities zijn van musicoloog Dr. Andrew Flory, auteur van het essay voor de Trouble Man: 40th Anniversary Expanded Edition gatefold-jas.

Onder de negen nummers bevindt zich een alternatieve vocale versie van het nummer ‘Trouble Man’, zoals te zien is in de openingsscène van de originele film, maar niet in de daaropvolgende soundtrack; een uitgebreide versie van de favoriet van de hiphop-sampler, “” T “Plays it Cool;” en een zeldzame vocale versie van “” T “Stands For Trouble.”

Marvin Gaye begon zijn muzikale carrière in de jaren vijftig en begon te zingen met Harvey’s Fuqua’s Moonglows. Fuqua bracht hem naar Motown, waar hij in 1961 zijn eerste album opnam. Gaye’s productie evolueerde van Prince of Soul-pop naar een meer artistiek gedreven serie albums in de jaren zeventig. Hij werd een van de meest gerespecteerde artiesten ter wereld, beïnvloedde talloze artiesten en veranderde het gezicht van muziek voor altijd.

Als begaafd, visionair talent stierf hij op 1 april 1984, slechts een dag voor zijn 45e verjaardag. Drie jaar later werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Met More Trouble als bewijs blijft Gaye zijn plaats behouden als een van de grootste zangers, componisten en producers aller tijden.

Meer problemen zijn hier beschikbaar: https://UMe.lnk.to/MoreTroubleDe

Playlist:

SIDE A

Main Theme From Trouble Man (2) (Alternate Take With Strings)
“T” Plays It Cool (Unedited)
Poor Abbey Walsh, Part 2 (Take 1)
Trouble Man (Extended Version)
Theme From Trouble Man (Vocal Version)
SIDE B

Main Theme From Trouble Man (Vocal Version)
“T” Stands For Trouble (Unedited Vocal Version)
“T” Stands For Trouble (Alternate Version)
Trouble Man – Trouble Man Original Score

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media