Zanger Bluey keert terug met nieuw album “Tinted Sky” op 26 juni 2020 | LUISTER naar nieuwe single “Back Here Again”!

Spread the love

“Als mensen zich verhouden tot mijn liedjes, zijn ze niet langer van mij”, legt de baanbrekende Britse groovemaster, zanger en gitarist Jean-Paul “Bluey” Maunick uit. “Als ik Stevie’s‘ You Are The Sunshine Of My Life ’hoor, heb ik geen beeld van Stevie Wonder dat dit zingt. Ik zie het gezicht van het meisje dat ik kuste toen ik die plaat hoorde. De fantasie is van de luisteraar. ‘ Bluey heeft samengewerkt met Stevie, James Brown, Chaka Khan, Leon Ware, Phillip Bailey en talloze anderen.

Dit is het creatieve genie van Bluey, de baanbrekende acid-jazz architect die hielp bij het neerzetten van de blauwdruk voor neo-soul en de creatieve kracht achter Incognito, de meest vooraanstaande Funk / Jazz / Soul / Dance-outfit ter wereld. Een moderne troubadour, Bluey’s liedjes zijn het bewijs van zijn waarheid. De eerlijkheid, gruizige ziel en aardsheid die tussen elke dansnoot en harmonische spleten leeft, zijn de ingrediënten vol levensonderhoud waar zijn toegewijde fans dol op zijn. De in Mauritius geboren muzikant die opgroeide in het VK zal op 26 juni 2020 Tinted Sky uitbrengen, zijn innige verzameling originele liedjescomposities in samenwerking met Richard Bull (Incognito, Basia, Acoustic Alchemy, Maysa). Voor degenen die gewend zijn aan ervaring Bluey in een mega-band setting, het is een genot om deze meer intieme collectie te horen. Bluey bekent dat hij door de solo-affaire nog dieper kan graven. ‘Ik ontsnap uit de band’, lacht hij. “Als je in een groot gezin in één huis woont, is het geweldig om midden in de nacht in te pakken en te verdwijnen waar niemand je naam kent, van het land te leven en dingen te doen zonder het grote plaatje in gedachten. Gewoon doen! Dat is wat dit is! “

Nu, in zijn vierde decennium van het moeiteloos produceren van verbluffende en hitlijsten, gaat de beat verder met Tinted Sky. “Er is geen specifiek thema behalve mijn stem, mijn gitaar en de geluidskwaliteit van het album. Het is allemaal redelijk organisch en Richard (Bull) en ik rotzooien niet … een track per dag van conceptie tot voltooide opname. Het mixen gebeurde de volgende dag ”, deelt Bluey. Terwijl de kameleonische muzikant ons in zijn hart laat op Tinted Sky, is het gemakkelijk om zijn brede invloeden te horen van Curtis Mayfield, Shuggie Otis en Boz Scaggs, tot Marvin Gaye en Hall and Oates, onder anderen. Tinted Sky opent met de rotsvaste groove en het supergladde ‘You Are The One’. Bluey’s soulvolle tenor verkondigt de liefde terwijl hij zingt: ‘Jij bent degene. Er is niets dat ik niet voor je zou doen. Jij bent degene. Ik wil alleen met jou zijn.” Ze zeggen dat alles eerlijk is in liefde, dus Bluey bedient ons ook de andere kant van romantiek over ‘Don’t Ask Me Why’ zingen, ‘Vraag me niet waarom waarom als je de redenen kent. Vraag me niet waarom je het script hebt omgedraaid en nu ben ik weg. Vraag me niet waarom, elke dwaas zou begrijpen waarom ik weg ben. “

De eerste single van Tinted Sky is het hypnotiserende ‘Back Here Again’, een sublieme showcase voor Bluey’s smakelijke gitaar-tovenarij en onverbiddelijke flow. Liefde is in volle bloei met een liefde die echt en waar is op “From the Break of Dawn”. Bluey bekent dat dit nummer de romantische kant van zijn songwriting “overdrive” laat zien. Tinted Sky bevat ook de winnende “Had To Make You Mine”. Bluey lokt je binnen met zijn verleidelijke zang en de serieus gefundeerde baslijnen van Richard Bull trekken je aandacht terwijl hij overuren maakt. Het trippy “Make It Last Forever” laat je verlangen naar een eeuwige liefde ondanks de beproevingen en beproevingen, terwijl “Nobody Knows” zijn weddenschap afdekt over de mogelijkheden en onzekerheid over waar een liefde toe kan leiden. Het is niet moeilijk om meegesleept te worden in de liefdeswaanzin van ‘Crazy ‘Bout You’ en het album van het album brengt ‘Floating World’ dichterbij en brengt ons op een ander niveau. Bluey legt uit: ‘Als we deze planeet volledig opblazen, denk ik dat ruimte de plek is! Ik zal het niet meer meemaken, maar meer van ons zullen zich aansluiten bij mensen die al in de ruimte wonen. Het is Scifi! “

Een aangrijpend moment op Tinted Sky dat je ongetwijfeld zal tegenhouden, is het angstaanjagende en tot nadenken stemmende “Unaware”, dat de opkomst van zinloos geweld en mesmisdrijven opeist die Londen de laatste tijd in zijn greep hebben. ‘Als waarnemer zie ik het allemaal voor mijn eigen ogen worden gespeeld’, legt Bluey uit. ‘Ik schrijf ook vanuit de kern van begrip. Ik werd neergestoken toen ik jonger was. Ik nam ooit een mes in woede en woede tot zelfs een score … Ik volgde niet en mijn leven nam een ​​andere wending. Ik leg een verklaring af, het is mijn documentaire en ik ben een van de gelukkigen die liefde veranderde! “

Inderdaad Bluey, Love Wins. Bedankt voor de munitie.


Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media