CHRIS JASPER; FOR THE LOVE OF YOU (GOLD CITY MUSIC)

Spread the love

CHRIS JASPER zal terecht altijd geassocieerd worden met de Isley Brothers op het hoogtepunt van hun populariteit. Bedenk echter dat Chris ook enorm veel succes heeft gehad met Isley-Jasper-Isley en dat alle oprechte soulfans zullen weten dat de klassiek geschoolde Jasper sinds de ondergang van dat trio in zijn eentje veel succes heeft gehad. En waarom niet? Zijn toetsenbordvaardigheden zijn weergaloos, hij bezit een unieke en onderscheidende soulstem en hij schrijft, produceert en regelt – dus een soort eenmansoperatie – CJ kan bijna alles alleen. En dat is wat hij al geruime tijd doet met zijn eigen Gold City Music-label – een echte familieaangelegenheid waarbij gezinsleden meedoen met de zakelijke en promotiekant.

Gold City staat klaar om Chris ‘nieuwste langspeler uit te brengen – een beknopte 8-tracker genoemd naar een van de meest geliefde nummers van de man …’ For The Love Of You ‘. Hoewel credits misschien anders suggereren, schreef Chris de klassieke ballad die voor het eerst verscheen op de ‘The Heat Is On’ LP van de Isleys. Chris nam het vorig jaar opnieuw op als huwelijkslied voor het huwelijk van zijn zoon Michael en zoveel mensen vonden het leuk dat Chris besloot om aan meer covers voor een album te werken … deze keer!

Er zijn nog een paar oude Isley-nummers in deze collectie, waaronder een lieve versie van ‘I Once Had Your Love’, maar het album stelt Chris ook in staat eer te betonen aan enkele van zijn helden en invloeden – niet heldhaftiger dan Sam Cooke. Hier kun je genieten van een frisse versie van Sam’s ‘Niets kan deze liefde veranderen’. Ook om van te genieten is een cover van Marvin Gaye’s ‘God Is Love’. Gaye is ook een andere favoriet van Jasper … nu is het tenminste Van Morrison. Op dit album trakteert Chris ons op zijn stijlvolle versie van een van Morrisons beste ballads, ‘Have I Told You Lately’. Chris geeft vrijelijk toe dat hij het prachtige nummer tegenkwam via de versie van Rod Stewart, hoewel hij, uit genegenheid, het nummer hier overdrijft, ik vermoed dat Chris meer van de Morrison-backcatalogus zal bekijken.

 De andere nummers van het album zijn ‘Ga voor wat je weet’, ‘Je bent zo mooi’ en ‘Ik wil niets missen’; die laatste twee zijn, als mijn geheugen me goed van dienst is, verschenen bij eerdere CJ-langspelers. Niet dat dat ertoe doet. Ze passen perfect bij de sfeer van deze collectie en, weet je, het geluid van Chris is zo bekend dat als je naar het hele album luistert, het is alsof een oude vriend langskomt. In deze moeilijke tijden is dat geen slechte zaak!

Je kunt meer over dit album te weten komen door ons interview met Chris Jasper te bekijken (ga naar het interviewarchief). Ondertussen wint ‘For The Love of You’ de volledige release op 1 juni, maar om aan te sluiten bij de US Memorial Day van dit weekend, zal het album beschikbaar zijn voor voorverkoop bij Amazon en Gold City.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media