Mike Phillips serveert “Flava” met de beste soulzangers

Spread the love

Saxofonist Mike Phillips maakte begin jaren 2000 naam als soloartiest op Hidden Beach Records en als tourlid van Prince’s NPG Hornz. Hoewel er een decennium is verstreken sinds zijn laatste albumrelease, heeft de inwoner van Mount Vernon zijn gevoel voor levendig spel en eclectische arrangementen niet verloren.

Phillips ‘vierde schijf, Pulling off the Covers, vindt de gewilde speler die materiaal aanneemt, variërend van het televisiethema Three’s Company tot Slave’s’ Watching You ‘. Hij herleeft een hiphopklassieker op een aantrekkelijk jazzy-funky manier en biedt twee interpretaties van Craig Mack’s smash uit 1994, ‘Flava in Ya Ear’. Hoewel de voornamelijk instrumentale opname langer is en niemand minder dan Stevie Wonder op mondharmonica en Trombone Shorty heeft, is de Remix even opwindend in zijn vocale bezetting. Raheem DeVaughn, PJ Morton, Avery * Sunshine en Naturally 7 leveren een scherpe en indrukwekkende menagerie van ritmisch samenspel en melodieuze glans, met de bekwame hulp van Eric Roberson, Leela James en Darien Dean.

Met een harmonische opening die doet denken aan Manhattan Transfer, begint de groove snel met het drumvermogen van Jamal McKoy en subtiel krachtige gitaar- en baspings van Erik Griggs. DeVaughn, Morton, Sunshine en 7 passen Mack’s originele rijmpjes aan aan ingewikkeld geweven vocale frasen die op elkaar zijn gelaagd op een manier die is beïnvloed door zowel jazz- als freestyle-rapping. Tegen het einde van de jam liet Phillips los met zijn sax en voegde precies de juiste hoeveelheid zing toe aan de toetsenbordlagen voor wat een meest smaakvol nummer is.

Bekijk de remix van “Flava in Ya Ear” hieronder en laat ons je mening weten!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media