En Vogue’s Terry Ellis zingt van de “Angry Black Woman”

Spread the love

En Vogue’s anthem van vrouwelijke empowerment, “Free Your Mind”, inspireert het publiek al meer dan drie decennia. Oprichtend lid Terry Ellis voegt nu brandstof toe aan die boodschap met haar eerste solo-single in meer dan 20 jaar, “Angry Black Woman”.

Op het tekstueel rechte, ritmisch motiverende nummer levert Ellis de strijd voor gerechtigheid op een sterke, niet-gevangene toon. Gesteund door gezangen van ‘Ik kan niet ademen’ en geluidsbeten van geweerschoten en een huilende baby, opent ‘Angry Black Woman’ met een gesproken dialoog voordat hij doorgaat naar een melodisch pittig couplet en een assertief refrein. “Omdat we zo lang geduld hebben gehad, nu zijn we klaar / En vraag je me niet eens wanneer ik zo’n boze zwarte vrouw ben geworden”, verkondigt ze, terwijl ze verder zegt: “We hebben geprobeerd om bewaar de vrede, vijftig jaar geleden sinds Martin King / Sommigen mogen me niet zoals ik ben, maar ik hou van mijn melanine / Een andere toekomstige universiteitsstudent slaapt in een bodybag / Moeder schreeuwt haar longen uit, ze zal haar zoon nooit zien. ‘

Ellis zegt over het nummer: “‘ Angry Black Woman ’is ontstaan ​​uit een stortvloed van emoties die gevoeld werden over de aanhoudende politiegeweld jegens zwarte mensen … mijn volk. … Of we het ons nu realiseren of niet, de oorzaak van onmenselijke behandeling zal altijd een onevenwichtig effect en onrust veroorzaken voor ons allemaal, mentaal, spiritueel, fysiek en emotioneel. We moeten gerechtigheid hebben, anders komt er geen vrede. ‘

Terry Ellis – “Angry Black Woman”

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media