Groov en Raheem Kashon leveren “No Right Way”

Spread the love

Nu de ‘Black Lives Matter’-beweging nu een koortspiek bereikt sinds de dood van George Floyd en Breonna Taylor, beide toegeschreven aan politiegeweld dat een nationale golf van protesten veroorzaakte, wenden veel artiesten zich tot muziek om te helpen bij het vormen, vormgeven en definiëren van de verhaal. En Grammy-genomineerde producer Groov leent zijn stem aan de zaak met een nieuwe single, “No Right Way”.

Het lied, geïnspireerd door recente gebeurtenissen, gaat in op het vlees en de aardappelen van de Malcolm X-theologie (‘hoe dan ook noodzakelijk’) over hoe men moet pleiten voor verandering: ‘Er is geen verkeerde manier om te vechten / laat ze niet definiëren uw verzet ”, zegt R&B singer-songwriter Raheem Kashon over het pakkende refrein. Hoewel het nummer niet meer groen licht geeft voor rellen of plunderen, kun je hun frustratie voelen door zich aan dezelfde oude routine te houden en weinig tot geen resultaten te krijgen. De frustratie is te horen aan de bovenkant van het nummer: “Een brief die in een gebouw wordt gegooid, een gebed dat in een kist wordt geschoten / Laten we een mars naar je gevoelens maken, een meditatie, maak er een vest van.” Met de gladde R & B-swag vol neo-soul-swirls en Al Green-meets-Musiq Soulchild-vibes, komt de tijdige boodschap van veerkracht op de een of andere manier over als bloemblaadjes van een roos. ‘Ik weet het, ik weet dat je doet wat je denkt dat de waarheid is / Maar onthoud deze waarheid: niemand kan de waarheid voor je spreken.’

En vier minuten later verschuift het nummer en gaat over in een door Moog besprenkelde luchtige funk ingekapseld in zoete harmonieën die herhalen “het is uiteindelijk allemaal van belang.”

Bekijk ‘No Right Way’ en laat het ons weten als je op het ritme van Groovs drum marcheert.


Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media