Nile Rodgers sluit zich aan bij Talks bij Google om te praten over zijn carrière, FOLD Festival en “The Hitmaker”.

Spread the love

Onder muzieklegendes is Nile Rodgers echt uitzonderlijk. Hij versterkt zijn nalatenschap als Grammy-winnende componist, producer, arrangeur en gitarist door voortdurend nieuw muzikaal terrein te doorkruisen en de grenzen van populaire muziek met succes te verleggen. Als medeoprichter van CHIC pionierde Rodgers een muzikale taal die de opkomst van hiphop veroorzaakte met “Good Times”, die CHIC onderscheidde als de “meest gesamplede band in de geschiedenis” (The Guardian, 2011), won CHIC nine Rock en Roll Hall of Fame-nominaties en genereerde baanbrekende pophits zoals ‘Le Freak’, die werd opgenomen in de Grammy Hall of Fame van 2015. Zijn carrièrebepalende producties voor David Bowie (Let’s Dance), Madonna (Like A Virgin), Diana Ross (diana) en Sister Sledge (We Are Family), plus zijn werk met artiesten als Duran Duran, INXS, Mick Jagger, Grace Jones, Steve Winwood, Peter Gabriel, The B-52s en Michael Jackson hebben wereldwijd meer dan 200 miljoen albums en 50 miljoen singles verkocht, terwijl zijn innovatieve, toonaangevende samenwerkingen met Daft Punk, Avicii, Disclosure en Sam Smith de voorhoede van het hedendaagse weerspiegelen muziek. Zijn FOLD Festival (http://foldfestival.com/) zit momenteel in zijn tweede jaar op Long Island en debuteert voor het eerst in Londen.

Naast de headliners van ’s werelds meest prestigieuze locaties, omvatten de vele inspanningen van Rodgers zijn rollen als voorzitter en oprichter van de We Are Family Foundation (WAFF), die lid is van de NARAS Board of Governors, en keynote speeches geeft op evenementen voor bekende mediabedrijven zoals FremantleMedia evenals conferenties zoals Google Zeitgeist en de International Music Summit (IMS) op Ibiza, scoren van muziek voor kaskrakers, schrijven van de veelgeprezen autobiografie Le Freak: An Upside Down Story of Family, Disco and Destiny (2011) en verspreiden van soundtracks voor populaire AAA-videogames via zijn nationale distributiebedrijf en platenlabel Sumthing Distribution en Sumthing Else Music Works. “De volledige reikwijdte van de carrière van Nile Rodgers is nog steeds moeilijk te doorgronden, en het is niet alleen aan de gang, het is in overdrive”, merkte Rolling Stone onlangs op en noemde Rodgers een van “de 50 belangrijkste mensen in EDM” (2014). Rodgers ‘ongeëvenaarde staat van dienst is slechts een glimp van wat er nog moet komen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media