UK Funk Band The Haggis Horns brengt nieuw album uit “Stand Up For Love” | Luister naar nieuwe single “Haggis Express”!

Spread the love

De Britse funk-broers zijn terug! Na 2 jaar hard werken in hun studio in Leeds in het noorden van Engeland, zijn The Haggis Horns klaar om album nummer 5 te laten vallen! “Stand Up For Love” wordt op 22 mei wereldwijd uitgebracht op hun eigen label Haggis Records op vinyl, cd en digitaal. Ze hadden er een ondertitel aan moeten toevoegen … terug naar de wortels! Deze laten ze doen wat ze het beste hebben gedaan vanaf de eerste dag … de funk schoppen! Bovendien staat de band echt in de schijnwerpers – geen speciale gasten, alleen Haggis Horns-bandleden uit het verleden en heden, waaronder “Hot Damn!” zanger John McCallum, die op zeven van de negen nummers staat, waardoor dit hun meest vocaal geleide album tot nu toe is.

De Haggis Horns bereikten voor het eerst de muziekscene in 1999 als zowel een band als een blazerssectie, en de hoorns maakten dat jaar hun eerste opgenomen optreden op het debuutalbum van The New Mastersounds. Met enkele van de beste koper- en ritmesectie-spelers in het VK, hebben Haggis Horns-muzikanten live gespeeld en opgenomen met grote muziekartiesten waaronder Mark Ronson, Corinne Bailey Rae, Lou Donaldson, Amy Winehouse, Lily Allen, Martha Reeves, Jamiroquai, John Legend & The Roots, The Cinematic Orchestra, Morcheeba, Roots Manuva, Finley Quaye, Nightmares On Wax.

Na vijf singles en twee albums op het Britse onafhankelijke label First Word Records, brengen ze sinds 2015 hun muziek uit op hun eigen Haggis Records-label. De opdruk doopte zijn tenen in het uitbrengen van andere artiesten met de debuut-EP van soulzanger Lucinda Slim in 2018, gevolgd door de solo jazzalbums van bandleden Malcolm Strachan (trompet) en George Cooper (keyboards / piano). Maar drie jaar na hun laatste volledige bandrelease is de tijd rijp voor een nieuw Haggis Horns-album.

“Stand Up For Love” is hun 5e album en zoals altijd druipt het van funk en soulmagie die de liefde van de band voor artiesten van begin / midden jaren 70 zoals Kool & The Gang, Fred Wesley & The JB’s, The Blackbyrds, The Fatback Band, The Meters en Sly & The Family Stone. Van pure funk clubknallers als ‘Shoulder To Shoulder’ en ‘Haggis Express’ tot diepere soulvolle geluiden van ‘Ain’t Nothing But Love In The End’, ‘Give It Up’ en ‘Ain’t Loving One Another’ (met een van de vele opvallende vocale uitvoeringen van John McCallum) het is een mix die ervoor zorgt dat alle muzikale bases bedekt zijn. Ook de originele percussionist / conga-speler Sam Bell neemt weer op met de band en voegt opnieuw wat latijns vuur toe aan het Haggis Horns-geluid. Er staat zelfs een soulvolle reggae-track op, het albumtitelnummer “Stand Up for Love”. Het is voor het eerst sinds hun debuut in 2007 dat de band een reggaenummer op een release heeft.

Twee decennia later, talloze releases, honderden optredens wereldwijd, bewijst dit 5e album dat The Haggis Horns nog steeds de koningen van de heuvel zijn als het gaat om UK Funk and Soul.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media