Gregory Porter brengt nieuwe single “Mister Holland” uit | BEKIJK NIEUWE VIDEO!

Spread the love

Gregory Porter heeft ‘Mister Holland’ uitgebracht, een soulvol nieuw nummer met een duidelijke onderliggende boodschap over acceptatie en raciale vooroordelen van zijn aanstaande album ALL RISE, dat op 28 augustus wordt uitgebracht op Blue Note Records.

De protestversie van Porter kan zowel werelds als thuis zijn, zoals in ‘Mijnheer Holland’. De met koper gezegende zuidelijke soul-jam vindt Porter (ironisch genoeg) de witte vader dankend voor zijn liefdesbelang omdat hij geen moeite deed met zijn zwarte huid. Porter legt uit: “Dat suggereert dat ik misschien een meisje leuk vond toen ik 15 was en ik kwam bij een deur en iemand zei: ‘Nikker, als je niet wegkomt van dit huis …’ Dat soort energie wordt opgewekt en opgewekt om je tegenwoordig goed te voelen. Ik denk aan dat soort dingen voor mijn zoon. ‘

“Uiteindelijk is ‘Mister Holland’ een lied over gelijkheid”, vervolgt Porter. “Het gaat over het verlangen naar wederzijds respect en het verlangen dat een jonge man wordt behandeld als een gemiddelde tiener. Een liedje van dank dat je normaal behandeld bent. De impliciete onuitgesproken ervaring is het subtiele protest van dit nummer. Stevie en Marvin hebben ons leren grooven met een sociaal lied, dus bedankt meneer Holland. ‘

“Mister Holland” volgt eerdere ALL RISE-singles, waaronder de viering van liefde “Phoenix”, de oprechte ballade “If Love Is Overrated” en de gospel-geïnspireerde lead-single “Revival”, met zijn krachtige video met in de hoofdrol danser Jemoni Powe. “Ik wilde dat de video ook een belangrijke politieke boodschap zou bevatten”, zegt Porter, “daarom hebben we ervoor gekozen om de jonge man uit Baltimore, Freddie Gray, in het begin te eren. Er zijn zoveel dingen in het leven die je naar beneden kunnen halen en je een klein gevoel kunnen geven, of het nu gaat om racisme, twijfel aan jezelf, onzekerheid of financiële situaties. Het gaat erom je krachtbron te vinden om je weer te laten zien wie je werkelijk bent, zodat je kunt worden hersteld tot de reus die je bent. “

Please follow and like us:

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media