Marvin Brown, zanger van The Softones overleden

Spread the love

De vroege jaren zeventig brachten een reeks prachtige mannelijke vocale groepen met falsetzangers. Er waren reuzen zoals The Stylistics en Blue Magic, maar een van de niet-aangekondigde maar altijd charmante acts van die tijd was The Softones uit Baltimore, geleid door de ongelooflijke falset van J. Marvin Brown. We zijn verdrietig om het overlijden van Mr. Brown op 66-jarige leeftijd te melden, de oorzaken zijn niet bekendgemaakt.

Geproduceerd door Hugo & Luigi en door Van McCoy (ironisch genoeg, die beide later met de Stylistics werkten), brachten The Softones halverwege de jaren 70 een reeks matige hits uit, waaronder “That Old Black Magic”, “I’m Gonna Prove It” , ‘En hun grootste hit, het soepele’ My Dream ‘.

Brown werd bij de groep gevoegd door Byron Summerville (d. 2012), Steven Jackson en Elton Lynch. Terwijl het sterrendom hen ontweek, bleven The Softones een speciale plaats in de VS en Europa innemen voor hun drie albums uit de jaren 70, en de groep bleef tientallen jaren met succes optreden na hun commerciële hoogtepunt.

2020 is een moeilijk jaar geweest voor fans van soulmuziek, aangezien veel van de vergrijzende grootheden van de Golden Era of Soul Music voorbij zijn. En hoewel het geen begrip was, was Marvin Brown zeker een van de echt geweldige. Rust in vrede.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media