Side Effect-zanger en mede-oprichter Louie Patton

Spread the love

Vandaag nemen we afscheid van zanger en medeoprichter van Side Effect Louie Patton (Louis Sanford Patton, Sr.), die stierf op 16 juni 2020. Side Effect was een van de meest consistent plezierige bands van de jaren 70 en vroege jaren 80, met een over het algemeen vrolijke catalogus van hits en een zonnige benadering van de muziek.

Patton werd geboren in South L.A. en begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Op jonge leeftijd een wonderbaarlijke artiest, hij breidde zich uit naar andere instrumenten terwijl hij groeide (klarinet, saxofoon, fagot), zelfs toen hij een ster op de middelbare school werd.

Samen met de legendarische muzikant Augie Johnson en anderen richtte Patton Side Effect op in het begin van de jaren ’70, waar in het decennium van de opname ook toekomstige vocale sterren Miki Howard, Helen Baylor en Sylvia St. James te zien waren. Hoewel Side Effect nooit het aandachtsniveau bereikte dat zijn muziek verdiende, behield het na de splitsing tientallen jaren een trouwe aanhang, en de muziek van Side Effect houdt buitengewoon goed stand in 2020.

Patton werkte ook als songwriter en sessiezanger en hielp andere artiesten zoals Marvin Gaye en Leon Haywood.

Louie Patton wordt overleefd door zijn vijf kinderen, Kiahnna, Louis Jr., Kiarri, Armon en Talaun Patton, en drie kleinkinderen (Noah, Sophia en Myles). Hij was voortijdig overleden door wijlen zijn vrouw Deborah Reynolds.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media