Nile Rodgers ondersteunt dropping term ‘Urban’ van muziekindustrie

Spread the love

Nile Rodgers ondersteunt de schrapping van de term ‘urban’ als label in de muziekindustrie.

Nadat Republic Records, dat eigendom is van Universal, aankondigde dat het de term terzijde schoof, hebben grote labels er onlangs op aangedrongen om het label uit de woorden van “afdelingen, titels van werknemers en muziekgenres” te halen. In een nieuw interview met Metro sprak de chique gitarist zijn steun uit voor de “echt productieve” verandering in het helpen overwinnen van de ‘grenzen’ van de samenleving.

‘Toen ik opgroeide, was er altijd een berg te beklimmen, hoe succesvol je plaat ook was in je eigen gemeenschap, wat je echt wilde dat hij deed om over te steken naar de andere gemeenschap, ‘legde de muzieklegende uit.

Hij dacht na over zijn productieve carrière als muzikant, zoals hij zich herinnerde: ‘Ik herinner me dat George Michael er veel aan deed om nummer 1 op de R & B-hitlijst te zijn, en dat komt omdat de samenleving deze grenzen en deze poorten die we moeten krijgen Als we artiesten zijn, willen we gewoon dat de wereld onze muziek hoort. Als iemand een grote plaat heeft, noemen ze dat pop omdat het populair is. Je gaat naar een concert en het kan me niet schelen wie de artiest. Als het echt een heel groot album is, zul je een redelijk ongelijksoortige menigte zien.

In het kielzog van de massale protesten van Black Lives Matter, veroorzaakt door de dood van George Floyd, blijft Nile zelf in actie komen. Nile neemt deel aan het nieuwe mentorschapsprogramma van Apple Music met The Ivors Academy en besteedt momenteel zijn vrije tijd aan het begeleiden van soulzangeres-songwriter Amahla en prees haar talenten in “[verbinden] met de emotionele boodschap van een nummer”.

Shawn Barron, vice-president van A&R bij Motown, sprak ook over de kwestie en beschreef de stap van Republic ‘een stap in de goede richting’. “De‘ urban ’titel kan je in een hokje stoppen,” vertelde hij aan Billboard. “We houden allemaal van alle soorten muziek – als je iets pops wilt doen, mag het niet zijn:‘ Oh, je maakt urban muziek [dus je kunt dat niet doen]. ’

Wanneer de Grammy’s terugkeren in 2021, zal de Recording Academy de categorie Best Urban Contemporary Album vervangen door de titel Best Progressive R&B Album.

De Academie zei: “Deze wijziging omvat een nauwkeurigere definitie om de verdiensten of kenmerken van muziekcomposities of uitvoeringen zelf binnen het genre van R&B te beschrijven.”

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media