DIVERS: KLAAR OF NIET … THOM BELL (KENT)

Spread the love

De geweldige Thom Bell is de laatste jongen uit de achterkamer die geëerd wordt met een Kent-compilatie van enkele van zijn beste liedjes, producties en arrangementen. Er kunnen niet teveel soulfans / verzamelaars zijn die niet veel weten over Bell en / of een massa van zijn materiaal in hun collecties hebben, maar wanneer een deel van zijn beste wordt verzameld over 23 nummers, krijg je een duidelijker en meer beknopt beeld van zijn prestaties en bijdrage aan het zoete, soepele en verfijnde soulgenre – een stijl die hij min of meer zelf heeft gecreëerd … hoewel in de noten de geniale Bell erkent de schuld die hij verschuldigd is aan mensen als Teddy Randazzo, Van McCoy en Burt Bacharach bij het definiëren van zijn eigen speciale geluid.

Dat speciale geluid wordt hier gedefinieerd door een tiental klassiekers die hij heeft helpen maken – dingen als de O’Jays ” Backstabbers ‘, Jerry Butler’s’ Moody Woman ‘, de Spinners’ ‘Could It Be I’m Falling In Love’, New York City’s ‘I’m Doin’ Fine Now ‘, Teddy P’s’ Close The Door ‘, the Stylistics’ ‘People Make The World Go Round’, the Delfonics ” Ready Or Not ‘en het enorm onderschatte’ Track Of The Cat ‘ ‘van Dionne Warwick.

Natuurlijk zijn het allemaal prachtige stukken, maar de echte schoonheid van deze compilatie ligt in het minder bekende materiaal – dingen als de Orlons ” I Can’t Take It ‘en de twee nummers van popsterren Lesley Gore (‘ Look The Other ‘ Way ‘) en Connie Stevens’ (‘Tick Tock’). Er is ook een Dusty Springfield-nummer – ‘I Wanna Be A Free Girl’ (overgenomen van haar Gamble / Huff-geproduceerde Philly-album) en als je het hebt over topvrouwstylisten, kun je ook genieten van Laura Nyro en Labelle’s lezing van ‘It’s Gonna Take A Miracle’. Misschien is het minst bekende item onder de 23 bezuinigingen ‘Het is dezelfde oude liefde’ van The Courtship. Dit werd in 1972 door Bell gearrangeerd voor de enige single van de band op Motown. (Anoraks zullen ons vertellen dat ze nog een single hebben uitgebracht op Glades).

Grote namen of wannabees – het maakte Thom Bell niets uit. Hij besteedde evenveel zorg en muzikaliteit aan alles waar hij aan werkte … het spreekt voor zich van deze verbluffende 23 tracker!

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media