Captain Sky keert terug op vinyl

Spread the love

In 1977, op 21-jarige leeftijd, nam Daryl L. Cameron, ook bekend als Captain Sky, zijn debuutalbum The Adventures of Captain Sky op met een vaderlening van $ 5.000. Met hulp van arrangeur Eddie Thomas (Curtom Records) werd het album in 1978 uitgebracht op AVI Records.

Bekroond met succes toen het werd uitgebracht, maakten The Adventures of Captain Sky de inwoner van Chicago al snel een pionier van kosmische funk naast George Clinton en Bootsy Collins. Enkele decennia later zullen hiphopproducers de groove van de Captain zeker opnieuw groeten door “Super Sporm” te proeven ten behoeve van de Wu-Tang Clan, Public Enemy, 2Pac, De La Soul en nog veel meer …

The Adventures of Captain Sky en Pop Goes the Captain (1979) worden voor het eerst opnieuw op vinyl uitgebracht door Past Due Records, het label van Jerome Derradji. Aangekondigd voor september, bevatten deze geremasterde en ultra-beperkte edities een tweedelig boekje dat de geschiedenis van Captain Sky en voorheen ongeziene foto’s beschrijft. Zing het nog eens, Captain Sky!

Informatie

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media