Fork in the Road · Synthonic

Spread the love

SYNTHONIC is het nieuwste voertuig voor de gerespecteerde Britse toetsenist en componist KIERON GARRETT. Garrett stond eerder aan de wieg van zijn eigen kwartet en werd geprezen in de jazzgemeenschap vanwege zijn innovatieve composities en keyboardbeheersing, maar nu neemt hij met Synthonic een omweg in de wereld van door funk en soul geïnspireerde muziek, waarbij hij mensen als Chick Corea, Herbie Hancock als zijn bronnen gebruikt Wayne Shorter en Stevie Wonder.

Het eerste Synthonic-album is zojuist uitgebracht en op de beknopte 8-tracker, met uitzondering van twee tracks, speelt Garrett alle instrumenten. De muziek is ook van hemzelf en hij heeft alles geproduceerd en gearrangeerd. Hij is vastbesloten om een ​​geluid te maken dat je zal helpen de geweldige dagen van jazzfunk, acidjazz en crossover te onthouden en hij zet zijn kraampje vanaf het begin uit met de levendige Latin ravotten die ‘Havana’ is. ‘Disco’ is een ander nummer dat weinig uitleg behoeft … maar Garrett’s disco is eerder funk-aangedreven dan cheesy en glitterball. ‘Fork in the Road’ is een andere funky training, terwijl ‘Stepping Out’ veel milder is en doet denken aan post Chess Ramsey Lewis-materiaal. Instrumentaal focusnummer is het lange ‘Groovin’ Out ’waarop Garrett wordt vergezeld door saxofonist Dave O’Higgins en een grommende bassist, Dan Hawkins.

Andere gasten van het album zijn de opkomende jonge Londense zangeres Grace Walker (dochter trouwens van de vooraanstaande Britse soulscribent / omroepster Toby Walker) en gitarist Leo Appleyard. Grace staat aan de wieg van het zoete en zachte titelnummer van haar album en haar stem vertoont een gevoeligheid, volwassenheid en diepte die haar leeftijd verloochent, terwijl Appleyards gitaar een echte bite toevoegt … geen wonder dat Garrett zonder aarzeling het nummer koos om het hele album te noemen.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media