Mica Paris zorgt voor een verbluffende reflectie

Spread the love

De dood van George Floyd illustreert eens te meer dat hoewel zwarte mensen in verschillende delen van het land of op verschillende continenten wonen, we veel van dezelfde realiteiten delen. Een van die realiteiten is dat elke ontmoeting met wetshandhaving kan veranderen in een existentiële confrontatie. Dat feit verklaart de viscerale reactie op de video die de laatste acht minuten en 46 seconden van Floyd’s leven heeft vastgelegd.
Die video van de politieagent in Minneapolis die zijn knie gebruikte om Floyd te verstikken, leidde tot protesten en voorstellen om alles te veranderen, van de manier waarop de politie mensen arresteert tot de manier waarop de politie wordt gefinancierd en de wetshandhavingsfuncties die zij uitoefenen. De wereld is in beweging gebracht en voor de kunstwereld heeft de roep om actie geresulteerd in een uitbarsting van creativiteit. De travestie en de angst die het veroorzaakte, hebben een bron van creativiteit geopend in de R & B- en soulwereld, waarvan het equivalent sinds de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig niet meer is gezien.

De Britse soulzanger Mica Paris keek naar de vreselijke beelden van de moord op Floyd en inspireerde de single ‘Broad Daylight’. Dit uitstekende nummer, met een passend spaarzaam arrangement van piano en stem, dwingt de luisteraar om zich op elk woord te concentreren. En die woorden zijn krachtig. De teksten nemen de luisteraar mee in die acht minuten en 46 seconden, beide vanuit het perspectief van Floyd en zijn moordenaar.

Parijs doet meer dan een verhaal vertellen over ‘klaarlichte dag’. Ze geeft luisteraars een uitdaging. De hook van het nummer dient als een oproep tot actie en een herinnering dat het soort wreedheid dat Floyd heeft ervaren niet normaal is – en dat we het niet moeten normaliseren. De onmiddellijke actie van Parijs is dat de opbrengst van de verkoop van de single naar de non-profitorganisatie ‘Music Against Racism’ gaat. Music Against Racism probeert de levendigheid en eenheid van de muziekscene te gebruiken om iedereen te onderwijzen, sterker te maken en te inspireren om te werken aan een toekomst zonder racisme. Bekijk ‘Broad Daylight’ hier.

Mica Paris – “Broad Daylight”

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media