Juli 1980: The Pointer Sisters Release “He’s So Shy”

Spread the love

Toen de zomer van 1980 naderde, hadden de Pointer Sisters een hit nodig. Wat ze vonden was veel meer dan dat, maar een heel nieuw begin. Het nummer “He’s So Shy” zou de band in wezen opnieuw lanceren naar hun hoogste hoogten en het meest succesvolle tijdperk.

Oorspronkelijk geschreven als “She’s So Shy” voor hit-maker Leo Sayer uit de jaren 70, hebben songwriters Tom Snow en Cynthia Weil het deuntje voor de Pointer Sisters aangepast. De zussen brachten het nummer op 23 juli 1980 uit als de eerste single van hun zevende studio-inspanning, Special Things.

Het record was een groot succes en zeilde de hitlijsten op om op nummer 3 van de Hot 100 te komen voor de week van 25 oktober 1980. De nummers voor de Pointer Sisters: Barbra Streisand met “Woman in Love” op nummer 1, en Queen met “Another One Bites the Dust” op # 2.
De populariteit van het nummer was genoeg om de Pointer Sisters een uitnodiging te geven om in februari 1981 op The Love Boat te verschijnen. In de aflevering realiseert de snel sprekende barman Isaac zich dat er een scout voor muziektalenten aan boord is. Hij werft snel drie vrouwen die op het schip werken, gespeeld door de Pointer Sisters. Wanneer ze eindelijk het podium betreden om “He’s So Shy” uit te voeren, is het echte talent binnen de act meteen duidelijk.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media