Philadelphia soullegende, “Mighty Love” schrijver Joseph B. Jefferson overleden

Spread the love

Voor de miljoenen en miljoenen muziekfans die The Sound of Philadelphia van de jaren 70 en 80 beschouwen als een van de meest glorieuze periodes ooit, is het vandaag een dag van rouw. De geweldige Joseph B. Jefferson, die deel uitmaakte van het songwritingteam dat verantwoordelijk was voor zoveel van de grote hits van het label, is overleden.

Jefferson werkte meestal samen met zijn songwritingpartners Bruce Hawes en Charles Simmons en schreef of co-schreef soulklassieker na soulklassieker, waaronder The Spinners ” Mighty Love ‘,’ One of a Kind (Love Affair) ‘en’ (They Just Can ’t Stop It) Games People Play, “en de prachtige O’Jays ballad” Brandy. “

Jefferson was een multi-instrumentalist die op tournee was met de Manhattans toen Big Three Philly-producer Thom Bell hem onder zijn hoede nam en hem begeleidde als songwriter. Uiteindelijk zou Bell – legendarisch voor zijn werk met het produceren van The Spinners, The Stylistics, Deniece Williams, Johnny Mathis en anderen – Jefferson, Hawes en Simmons bij elkaar brengen en ze ‘toewijzen’ aan The Spinners als het belangrijkste songwritingteam van de groep.

De resultaten zijn nu legendarisch. Naast de bovengenoemde nummers, leverde het team ook het nummer 1 Spinners / Dionne Warwick-nummer “Then Came You”, de concertfavoriet, “Sadie”, de klassieke ballad van de groep, “I Don’t Want To Lose You”, en het merendeel van de album-cuts op hun Mighty Love, New and Improved en Pick of the Litter-albums. Ze werkten ook mee aan andere Bell-producties voor onder andere The Temptations, Major Harris en Dionne Warwick.

Bruce Hawes vertelde me vanmorgen: ‘Joe Jefferson was zeer getalenteerd. Hij was een intense concurrent. Joe was ‘One Of A Kind’. ”

Joe Jefferson’s bijdragen aan soulmuziek uit de jaren 70 zijn moeilijk te overschatten. Hij hielp bij het creëren van een reeks nummers die permanent deel uitmaken van onze muzikale geschiedenis, en dat maakte Philadelphia tot een decennium lang de soulmuziekhoofdstad van de wereld. Rust in vrede.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media