Gregory Porter treedt op voor lancering van NASA’s Mars 2020-missie op 30 juli 2020 | Brengt nieuwe muziekvideo uit voor “Concorde”

Spread the love

NASA heeft vandaag aangekondigd dat GRAMMY Award-winnende zanger en songwriter Gregory Porter zal optreden voor de lancering van zijn historische Mars 2020 Perseverance Rover Mission. Porter zal een speciale vertolking van “America The Beautiful” zingen vanuit zijn huis in Californië, als onderdeel van de live-verslaggeving van de lancering die gepland staat voor donderdag 30 juli. Porter is de eerste artiest die ooit door NASA is uitgenodigd om op te treden voor een Lancering van de Mars-missie.

De aankondiging valt samen met de release van Porters nieuwe single “Concorde” – een vrolijke, soulvolle ode aan de vlucht. Het wordt vergezeld door een videoclip met een ruimtethema waarin Porter, gekleed als astronaut, de hoofdrol speelt naast zijn zoon, Demyan. De track is afkomstig van zijn aanstaande album ALL RISE, dat op 28 augustus wordt uitgebracht op Blue Note Records.
“Ik voel me vereerd om door NASA te worden uitgenodigd om op te treden vóór deze historische lancering”, zei Porter. ‘Ik ben sinds mijn jeugd altijd geïnspireerd geweest door ruimteverkenning, en het blijft me met ontzag vervullen als ik’ s nachts naar de lucht kijk. Het is geweldig om deel uit te maken van dit spectaculaire evenement en te delen in een collectief moment van inter-planetair avontuur met miljoenen mensen over de hele wereld. ‘

Paul Wizikowski, uitvoerend producent van de lanceringsuitzending van NASA, merkte op: “De lancering van de Mars Perseverance-rover van de Amerikaanse kust naar de Jezero-krater op Mars is een mijlpaal in de geschiedenis van de mensheid. Het feit dat deze vlucht moet worden voltooid in een moment van Amerika’s verhaal dat vraagt ​​om het allerbeste in ons om door te zetten, vonden we het passend om dit uitstel te signaleren met een focus op wat Amerika mooi maakt. GRAMMY Award-winnende Gregory Porter werd gevraagd om ‘America The Beautiful’ te zingen om ons eraan te herinneren dat we samen van dit fruitige gebied tot de glanzende zee samen in dit grootse verhaal zitten. “

NASA’s Perseverance Rover staat gepland om op 30 juli vanaf Cape Canaveral, Florida, naar de Rode Planeet te lanceren. De rover is ontworpen om de geologie van Mars beter te begrijpen en tekenen van het oude leven te zoeken. De missie zal een set stenen en grondmonsters verzamelen en opslaan die in de toekomst naar de aarde kunnen worden teruggestuurd. Het zal ook de allereerste audio van de planeet opnemen en nieuwe technologie testen om toekomstige robot- en menselijke verkenning naar Mars ten goede te komen. De volledige dekking van de missie wordt live uitgezonden op NASA Television en de website van het bureau, evenals op tal van andere platforms.

Degenen die zich op de uitzending afstemmen, zullen getuige kunnen zijn van de unieke stem en aanwezigheid die Porter tot een van de meest geprezen moderne jazzvocalisten van vandaag heeft gemaakt. Hij heeft internationale erkenning gekregen voor zijn GRAMMY-winnende albums Liquid Spirit en Take Me To The Alley en trad op voor uitverkochte zalen over de hele wereld. Zijn zesde studioalbum, ALL RISE, markeert een terugkeer naar zijn geliefde originele songwriting – teksten met hart op de mouw doordrenkt van alledaagse filosofie en levensechte details, gezet op een meeslepende mix van jazz, soul, blues, gospel en pop.
“Concorde” is de vijfde single die van de komende plaat wordt gehaald en werd geschreven door Porter terwijl hij aan boord van een vliegtuig was. De openingsteksten weerspiegelen zijn fascinatie voor vluchten: met een miljoen sterren in de melkweg / als ik ermee zweef, is het moeilijk voor mij om te zien / ik houd vast aan deze lieve aarde terwijl deze met me ronddraait.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media