Roberta Flack and the Legacy of “Killing Me Softly With His Song”

Spread the love

Je hebt misschien een huiveringwekkende vertolking gehoord van Roberta Flack’s “Killing Me Softly With His Song” via de telefoons van kinderen om je heen. De generatie Tik Tok heeft het tijdloze deuntje uit 1973 opnieuw geïnterpreteerd om de fandom achter de Koreaanse stripreeks Killing Stalking te stimuleren.
LEES MEER: Roberta Flack’s debuut ‘First Take’ ziet 50e verjaardag release
De trend combineert het broeierige karakter van het nummer met de psychologische thrillerplot van de Koreaanse manga. De resulterende video’s, die de zachte zang van Flack ronddraaien terwijl ze zingt ‘Strumming my pain with his fingers / Singing my life with his words’, spoof de donkere relatie van de serie tussen twee in moeilijkheden verkerende individuen.

Je hebt misschien een huiveringwekkende vertolking gehoord van Roberta Flack’s “Killing Me Softly With His Song” via de telefoons van kinderen om je heen. De generatie Tik Tok heeft het tijdloze deuntje uit 1973 opnieuw geïnterpreteerd om de fandom achter de Koreaanse stripreeks Killing Stalking te stimuleren.
LEES MEER: Roberta Flack’s debuut ‘First Take’ ziet 50e verjaardag release
De trend combineert het broeierige karakter van het nummer met de psychologische thrillerplot van de Koreaanse manga. De resulterende video’s, die de zachte zang van Flack ronddraaien terwijl ze zingt ‘Strumming my pain with his fingers / Singing my life with his words’, spoof de donkere relatie van de serie tussen twee in moeilijkheden verkerende individuen.

De maker van de serie, Koogi, heeft sindsdien hulde gebracht aan het kenmerkende, sentimentele lied van Flack, waarbij ze haar fans aanspreekt dat de hoofdpersoon, Sangwoo, de Roberta Flack-versie van het lied luistert, die oorspronkelijk was geschreven door songwriters Lori Lieberman, Norman Gimbel en Charles Fox.

Roberta Flack hoorde Lori Lieberman’s opname van “Killing Me Softly With His Song” voor het eerst op een in-flight radio-audioprogramma. Onmiddellijk verliefd op het nummer en de titel, veranderde Flack het arrangement met flair en transformeerde het volksliedje in een zacht, magisch soul-jazznummer.
GERELATEERD: Luister naar Unearthed Roberta Flack Demo “Hush-A-Bye”

Geïnspireerd door een Don McLean-show in L.A.’s Troubadour, deelde folkzangeres Lori Lieberman haar oorspronkelijke idee voor wat “Killing Me Softly With His Song” zou worden met songwriters Norman Gimbel en Charles Fox. Herinnerend aan een interview beschreef Flack haar onmiddellijke emotionele connectie met Lieberman’s opname van het nummer, en deelde ze “absoluut gek” toen ze het voor het eerst leidde.
Op een avond in het Griekse theater van Los Angeles opende Flack met de cover van het lied voor de begaafde legende Marvin Gaye. Gaye herkende prompt het diepe potentieel van het nummer en gaf Flack dringend opdracht haar versie op te nemen en de rest is geschiedenis.
Uitgebracht als het titelnummer van haar monumentale album Killing Me Softly uit 1973, ging Flack’s opname voor Atlantic Records in februari 1973 vijf weken lang op nummer 1 op Billboard’s Hot 100.
De broeierige, bluesachtige hit won ook twee Grammy’s, waaronder Song of the Year in 1974, en werd in 1999 ingewijd in de Grammy Hall of Fame.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media