The Black Light Collective komt met Jazz album

Spread the love

Het is alweer een tijdje geleden dat we hoorden van de beroemde saxofonist uit Detroit, DAVE McMURRAY. Ik ken veel soulfolk die een zwak hebben voor zijn levendige cover van ‘What Cha Gonna Do With My Lovin’, terwijl hij recentelijk met Paul Randolph werkte in de Detroit / Memphis Experience.

Op dit moment leidt hij echter een nieuw Detroit-ensemble THE BLACK LIGHT COLLECTIVE. Hij vertelt ons dat de band muziek maakt in ‘Homage to the jazz of the 60’s & 70’s’, waar muziek groove, creativiteit en een boodschap had. Muzikanten hadden iets te zeggen en waren niet bang om het te zeggen. Jazz was een uitdrukkingsbehoefte voor zowel de artiest als de luisteraar. Het is het geluid van vrijheid, hoop, overleven, plezier en de toekomst. ‘

De band bestaat uit McMurray (saxofoon en fluit), Rayse Biggs (trompet), Luis Resto (keyboards), Larry Fratangelo (percussie), Kenneth Gill (trombone) Allen Dennard (trompet), Malik Alston (piano), Ibrahim Jones (bas ), Jeff Canady (drums), Maurice O’Neal (extra keyboards), Sowande Keita (djembe) en Showboat Shavers (gitaar). De zang is afkomstig van Isis Damil.

Het gelijknamige debuutalbum van Black Light Collective maakt terecht furore in de jazzscene met nummers die regelmatig worden gedraaid op de beste jazzstations, terwijl de single ‘Freedom Day’ – een losse stem met een koperen jazztraining ook veel aandacht trekt . Die snit is echter slechts een van de vele gevarieerde smaken die worden aangeboden op de 11 tracker. ‘Black Light’ is stijlvol, funky, soul-jazz; ‘Detroit Urban Radio’ is helemaal vloeiender met een vleugje ‘Shaft’ soundtrack erover; ‘In My World’ is het grote sensuele moment van de LP; terwijl ‘2 Minute Prayer (het album dichterbij) wordt geleid door een prachtige trompetpassage. De focus ligt echter op ‘assimilatie’, die voorafgegaan wordt door een korte maar lieve piano-intro voordat het zich ontwikkelt tot een (voornamelijk) gesproken woordstuk met pianist Mailk Alston die de ontroerende monoloog behandelt die de Afro / Amerikaanse gemeenschap aanspoort om hun prestaties met echte trots te vieren.

Leider McMurray zegt; “Detroit is altijd een Mekka geweest van jazz, rock, soul en funk”. Hier levert zijn in Detroit opgegroeide Black Light Collective dat alles en meer.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media