Raul Midon neemt ons mee naar de “Edge”

Spread the love

In de jaren voordat zijn baanbrekende album State of Mind in 2005 uitkwam, heeft Raul Midon zijn sporen verdiend in de dance- en Latin-muziekwereld. Hij werkte als sessiezangeres voor artiesten, waaronder Jose Feliciano, Shakira en Julio Iglesias. Hij schreef ook liedjes en trad op op het album Elements of Life van producer en DJ Little Louie Vega.

Midon had drie nummers op dat album, elk een percussieve, getinte Latin dance-track. De tweemaal voor een Grammy genomineerde singer / songwriter keert terug naar die dance-roots op zijn nieuwste single “Dancing Off the Edge.”

De melodie heeft de elementen die je in een dansmelodie wilt horen: een voortstuwende baslijn met Afro-Latin percussie die hoofden laat knikken en heupen trilt. Het bevat ook rockgitaar, om de boel een beetje op te schudden. Dan is er natuurlijk het vocale instrument van Midon.

Terwijl ‘Dancing Off the Edge’ een nummer is dat is ontworpen voor de dansclub, is het ook een nummer voor onze tijd – zowel thematisch als vanuit een arrangement. Midon merkte op dat de cut gebaseerd is op ‘zelfgemaakte loops van vier maten’, in plaats van helemaal te zijn gecomponeerd met de bedoeling live te worden gespeeld. Midon dacht niet dat iemand het lied ooit zou horen – totdat de pandemie toesloeg en het moeilijk werd om dingen op de normale manier te doen.

Dus schakelde Midon het over, wat passend is dat luisteraars aanmoedigt om in te leunen en uitdagingen aan te gaan en frontaal te veranderen. ‘Dit deuntje vertegenwoordigt mijn poging om vrede te sluiten met de onzekerheid die op ons is neergedaald. Het werd zoveel meer dan dat, toen Kathleen voorstelde om een ​​video te maken. Haar idee was om fans van over de hele wereld te vragen videoclips van zichzelf te sturen terwijl ze naar het nummer luisterden. Het veranderde de melodie in een wereldwijd dansfeest.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media